Εταιρεία real estate συνέστησε η Εύα Καϊλή πριν από ένα μήνα

Εντοπίστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα και δεσμεύθηκε - Εταίρος, εκτός από την ίδια, και ο σύζυγός της

Της Ιωάννας Μάνδρου

Εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων εντοπίστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της.
Η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι και την οδό Σκουφά και ήδη δεσμεύθηκε ενώ πραγματοποιείται έλεγχος για την εν γένει δραστηριότητα της.
Ο επικεφαλής της Αρχής επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης που έδωσε την εντολή για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ευρωβουλευτού κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο.
Η εντολή για δέσμευση αφορά την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.
Πρωτίστως όμως η δέσμευση στοχεύει στην αναζήτηση και στο μπλοκάρισμα μετρητών η ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές αρχές και ερευνάται για την Εύα Καιλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.
 

Πηγή: skai.gr