«Ματωμένος» φάκελος στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα

Ο φάκελος έχει παραληφθεί και αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα καθώς υπεύθυνοι της πρεσβείας ειδοποίησαν πως έχει φτάσει ένας φάκελος «ματωμένος».

Στο σημείο έχουν πάει στελέχη της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να παραλάβουν τον φάκελο ενώ προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φάκελος περιείχε μάτια από κάποιο ζώο. Πλέον αναμένεται να παραληφθεί από τα εγκληματαλογικά εργαστήρια για τις αναγκαίες εξετάσεις. Σημειώνεται ότι αντίστοιχοι φάκελοι έχουν αποσταλεί από την περασμένη εβδομάδα σε πολλές πρεσβείες στην Ευρώπη.

«Δεν θα καταφέρουν να μας εκφοβίσουν» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου για τον ματωμένο φάκελο στην στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ανακοινώνοντας μέσω Facebook την είδηση για τον αιματοβαμμένο φάκελο ο Ουκρανός αξιωματούχος σημειώνει δε, ότι πρόκειται για τον ίδιο αποστολέα που έστειλε ανάλογα πακέτα σε άλλες πρεσβείες και προξενεία της Ουκρανίας στην Ισπανία, τη Δανία και άλλες χώρες.

Πηγή: skai.gr