Επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων με τραυματίες

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από την επίθεση άγνωστων εναντίον του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου, νωρίς το Σάββατο το μεσημέρι.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ένα περιπολικό και δυο αυτοκίνητα.

Αποχωρώντας οι δράστες πέταξαν βόμβα μολότοφ και σε μοτοσικλέτα με δυο επιβαίνοντες που τους καταδίωξε, στη συμβολή Καλλιδρομίου και Χαρίλαου Τρικούπη, δίπλα στη λαϊκή αγορά.

Η μηχανή εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματά. Οι δυο τραυματίες πήραν ηδη εξιτήριο, ενώ μία γυναίκα θα εξέλθει αργότερα το Σάββατο.

Η αστυνομία έκανε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές.

Ανακοινώσεις από αντιπολίτευση

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, είπε: «Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη;
Εάν ο κ. υπουργός, προκειμένου να γίνεται αρεστός σε κάποιους λίγους, δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των πολλών, τότε ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του...».

Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή και να φοβίσουν τον λαό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Όταν οι αντιεξουσιαστές με σχέδιο επιτίθενται κατά της αστυνομίας, στην ουσία κατά της κοινωνίας και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα δικά μας τα παιδιά, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εκείνη την ώρα η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Εάν νομίζει ο κ. Παπουτσής και οι υπόλοιποι της κυβερνήσεως ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, να στείλουν τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν τους λοστούς και τις βαριοπούλες που έχουν οι αντιεξουσιαστές, και τα δικά τους παιδιά να δεχτούν τις επιθέσεις με τις μολότοφ. Η αστυνομία χρειάζεται προστασία» τονίζει ο ΛΑΟΣ.

Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ, σημειώνοντας ότι ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για το κέντρο της Αθήνας ζητά και η Δημοκρατική Συμμαχία προειδοποιώντας ότι «όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τα περιστατικά θα πληθαίνουν επικίνδυνα».
Πηγή: skai.gr