Πατέρας 6χρονου: «Είναι ευτυχισμένος στη Νορβηγία» - Έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του

Στη Νορβηγία φαίνεται πως βρίσκεται ο μικρός Ράινερ, που άρπαξε κουκουλοφόρος το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι που έμενε με την μητέρα του στην Κηφισιά. Πίσω από αυτήν την ενέργεια φαίνεται ότι βρίσκεται ο πατέρας του - όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω επιστολής του στον συνήγορο της μητέρας. Ο Νορβηγός δικηγόρος του καταγγέλλει την μητέρα για αρπαγή.

Ο πατέρας δήλωσε πως το παιδί είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο κοντά στον πατέρα του και το περιβάλλον που μεγάλωσε και παραχώρησε πρόσφατες φωτογραφίες με τον μικρό γελαστό, στο Star και τον Ant1.

Οι φωτογραφίες:

Μέσω του δικηγόρου του, ο πατέρας υποστηρίζει ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με την μητέρα του παιδιού, για την οποία όπως λέει, «μπορεί να το επισκεφθεί όποτε θέλει στη Νορβηγία».

«Το αγόρι  είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα.

«Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής». 

Με πτήση από τη Θεσσαλονίκη μέσω Δανίας έφτασαν στη Νορβηγία

Η διαδρομή του μικρού Ράινερ για τη Νορβηγία ήταν μεγάλη. Στις 8.30 το βράδυ της 24ης Μαϊου γίνεται η απαγωγή. Μία ώρα μετά, στις 9.26 οι δράστες εγκαταλείπουν το λευκό βαν στη λεωφόρο Συγγρού. Λίγες ώρες μετά οι αρχές εντοπίζουν το στίγμα του κινητού συγγενή του πατέρα στην Καλλιθέα Βοιωτίας. Στη μία το ξημέρωμα ενεργοποιείται το Amber Alert για τον Ράινερ. Στις 6.18 το πρωί oι δυο άνδρες μαζί με το παιδί, παίρνουν την πτήση για Κοπεγχάγη. Στις 8.02 το αεροπλάνο προσγειώνεται στην πρωτεύουσα της Δανίας και από εκεί οδικώς φτάνουν στην Νορβηγία.

«Αν αυτά επιβεβαιωθούν το επόμενο ερώτημα είναι πώς, ενώ από 9.30 της Τρίτης πήγα προσωπικά στο αεροδρόμιο και είχε δοθεί το όνομα, πως είναι δυνατόν να χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος. Θέλουμε επίσημες απαντήσεις γι’ αυτό. Το παιδί έχει διαβατήριο και είναι εδώ».

Σταματά η αναζήτηση μέσω του Amber Alert

Διακόπτεται μετά από εισαγγελική εντολή ο συναγερμός Amber Alert Hellas για την εξαφάνιση του μικρού Ράινερ Τζέισον από την Κηφισιά.

Όπως ανακοίνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού την υπόθεση του 6χρονου χειρίζονται αποκλειστικά πλέον, οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του για την εύρεση του μικρού  Ραΐνερ Τζεΐσον», σημειώνεται στην ανακοίνωση του «Χαμόγελου».

Πηγή: skai.gr