Θρίλερ με την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά - Ο πατέρας είχε κερδίσει την επιμέλειά του λέει ο νορβηγικός Τύπος

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός 

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να βρεθεί το 6χρονο αγόρι που εχτές το βράδυ άγνωστος άρπαξε μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει οι κάμερες από γειτονικές οικίες και συγκεκριμένα μια κάμερα που βρίσκεται σε πολυκατοικία ακριβώς δίπλα στο σπίτι που έμενε με τον παππού και την γιαγιά του ο μικρός.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα τα ενδεχόμενα για το ποιος ήταν ο άντρας που άρπαξε τον 6χρονο, παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο η δικαστική διαμάχη που έχουν οι γονείς για την επιμέλεια του μικρού, πιστεύουν ότι θα αποκαλύψει και ποιος άρπαξε το παιδί. 

Μάλιστα, δημοσιεύματα του νορβηγικού Τύπου αναφέρουν ότι ο πατέρας είχε κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού από τα νορβηγικά δικαστήρια, αλλά «η μητέρα είχε απαγάγει το παιδί και το έφερε στην Ελλάδα». Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πατέρας βρισκόταν εδώ και καιρό στην Ελλάδα αποφασισμένος να μην επιστρέψει στην πατρίδα του, παρά μόνο με το παιδί. Ο ίδιος δηλώνει ότι τα προβλήματα του είναι ότι «είναι Νορβηγός και άνδρας». Το παιδί, μάλιστα, φέρεται να αναζητείται διεθνώς από τη στιγμή που έπαψε να βρίσκεται στην επιμέλεια του πατέρα του. 

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όλα συνέβησαν στις 20:40 το βράδυ της Τρίτης όταν «στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και το άρπαξε».

Όπως περιέγραψε «το παιδί ήταν με τη γιαγιά του, άκουσε θόρυβο στην πόρτα, πήγε να δει ποιος είναι και τότε το άρπαξαν».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σπίτι δεν είχε κάμερες, ωστόσο από τα γύρω σπίτια υπάρχει υλικό. «Η πληροφορία είναι ότι υπήρχε βαν, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας έως 45 ετών και η έρευνα προχωράει. Ο δράστης ήταν λίγο πιο παχύς και με ύψος 1,80 μ.», επισήμανε. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, επί ποδός βρίσκονται και οι συνοριακές αρχές, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να προσπαθήσουν να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς για τον πατέρα του 6χρονου, δήλωσε ότι «έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού. Υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα».

Amber alert 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Το παιδάκι έχει κόκκινα μαλλιά, φακίδες στο πρόσωπο, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. 

Πηγή: skai.gr