Σπίτι ανταποδοτικής ανακύκλωσης τοποθετήθηκε στον Αλιμο - Βίντεο

Η διαφορά από τους μπλε κάδους είναι ότι το «σπίτι» ξεχωρίζει αυτόματα τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα τοποθετεί σε ξεχωριστούς κάδους στο εσωτερικό του. 

Το πρώτο Σπίτι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Άλιμο, βρίσκεται από χθες στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στο ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη.

Μετά την Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα και ο δήμος Αλίμου υλοποιεί πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης. 

Πως λειτουργεί

Στην υποδοχή, ρίχνουμε όλα τα ανακυκλώσιμα -ό,τι πετάμε και στους μπλε κάδους- και μας εκτυπώνει ένα κουπόνι με την αξία των ανακυκλώσιμων που ρίξαμε, το οποίο μπορούμε να εξαργυρώσουμε στα συνεργαζόμενα καταστήματα του Αλίμου (π.χ. super-market).

Το Σπίτι διαθέτει αυτόματο μηχανισμό, που παίρνει τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα ξεχωρίζει και τα τοποθετεί σε ξεχωριστούς κάδους στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια μας εκτυπώνει κουπόνι με την αξία των ανακυκλώσιμων που ρίξαμε, το οποίο μπορούμε να εξαργυρώσουμε στα συνεργαζόμενα καταστήματα του Αλίμου (π.χ. super-market).

Για κάθε τεμάχιο που ρίχνουμε, παίρνουμε 3 λεπτά του ευρώ, δηλαδή με κάθε 33 τεμάχια παίρνουμε κουπόνι του 1 €, που χρησιμοποιούμε στα καταστήματα της πόλης μας.

Πηγή: skai.gr