Αισιοδοξία για τον Θύμιο: Άνδρας φέρεται να τον είδε στην Αττική

Άρχισε να αχνοφαίνεται μία ελπίδα στην περίπτωση εξαφάνισης του Θύμιου από τον Πύργο, που δεν έχει δώσει σημείο ζωής από τις 4 Μαΐου. Ο Πρόεδρος Γραμμής Ζωής Silver Alert Γ. Κουρούκλης είπε νωρίτερα στο OPEN ότι υπάρχει η μαρτυρία ενός άνδρα ότι είδε τον 39χρονο στην Αττική.

«Δυστυχώς υπάρχει ένα μεγάλο κενό από 4-12 Μαΐου, είναι το διάστημα από την ημερομηνία που χάθηκε, μέχρι την ημέρα που ανέβηκε η είδηση στα κοινωνικά δίκτυα ο συναγερμός. Είναι μεγάλο διάστημα και επηρεάζει τις αναζητήσεις» είπε ο κ. Κουρούκλης.

Και συνέχισε: «Μέσα στις εκατοντάδες κλήσεις που είχαμε, υπάρχει μία που μπορούσε να είναι φως, δεδομένου ότι ο μάρτυρας τον είδε από πολύ κοντά, διασταυρώνεται η μαρτυρία ενδυματολογικά, από τον σωματότυπο και από το γεγονός ότι υπάρχει τραχειοστομία. Είναι μαρτυρία για την Αττική, προσπάθησε να παρκάρει το αυτοκίνητο και να τον πλησιάσει, αλλά μάλλον τον αντιλήφθηκε και προσπάθησε να εξαφανιστεί. Δεν καταφέραμε να έχουμε αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν μας πτοεί, πιστεύουμε ότι είναι αυτός και κρύβεται .Υπάρχει μεγάλος πανικός στον άνθρωπο».

Ο πρόεδρος του Silver Alert κάνει λόγο για έναν πολύ φοβισμένο άνθρωπο, που ενώ απευθύνθηκε στις Αρχές δεν τον βοήθησαν. Έστειλε μάλιστα και το μήνυμά του στον Ευθύμη ότι θα τον βοηθήσουν.

«Έκκληση στον Ευθύμη, είμαστε εδώ γι’ αυτόν, να βοηθήσουμε θέλουμε. Έχει τρομάξει φοβερά γιατί αυτά τα καλόπαιδα που του έκαναν τον bullying, δεν το έκαναν μία φορά αλλά επανειλημμένα. Τελευταία φορά ήρθε το πράγμα και ξεχείλησε, πήγαν οργανωμένα σαν αγέλη λύκων, να τον διαπομπεύσουν, να τον κινηματογραφίσουν, να τον βγάλουν στα κοινωνικά δίκτυα για να τον χλευάσουν και να τον τρομοκρατήσουν. Είχε πάει στην Αστυνομία, δεν τον είχαν βοηθήσει» ανέφερε ο κ. Κουρούκλης.

Μαζική κινητοποίηση για τον εντοπισμό του Θύμιου

Στο Επιτάλιο βρέθηκε χθες η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας που σε συνδυασμό με την Αστυνομία συνεχίζουν και εντείνουν τις έρευνες τους για τον εντοπισμό του Θύμιου Μπουγά.

Το εύρος των ερευνών όσο πάει και ανοίγει αφού όσες προσπάθειες έγιναν εντός της πόλης, για τον ίδιο ή για κάποιο σημάδι που να μπορεί να αξιοποιηθεί δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και επικεντρώνεται κυρίως σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και χωράφια, όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να έψαξε καταφύγιο ο 39χρονος άνδρας.

Οι Αρχές πάντως το μόνο που αποκλείουν είναι ο Θύμιος Μπουγάς να έχει επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, το Καλλιάνι Γορτυνίας αφού σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανεπιθύμητος στο χωριό χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί ο λόγος.

Την ίδια ώρα, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Χαλάστρα κλιμάκιο εθελοντών και φορέων που συνεργάζονται με το Φόρουμ «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος», όπου το μέλος του Νατάσα Μποζίνη κίνησε όλες τις διαδικασίες για την έκδοση του Silver Alert, καθώς και η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας την οποία εκπροσωπεί η πρόεδρός της κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου Λαζάρη (πρώην Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σ.Κ.Π), ήρθαν χθες στην περιοχή.

Στόχος η επίσημη ενημέρωση σχετικά με όλες τις εξελίξεις και τη συνεργασία με τον δήμο ώστε να ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή στις έρευνες και των ειδικευμένων δυνάμεων της IDAFK για εύρεση ατόμων με υψηλό κίνδυνο λόγω αναπηριών.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο αλλά και την Αστυνομία προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για την πορεία των ερευνών και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την περίπτωση του Θύμιου Μπουγά και από σήμερα αναμένεται να μπει ενεργά στις έρευνες για την εντοπισμό του.

Θυμίζουμε πως από το πρωί της περασμένης Δευτέρας έχει αποσταλεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου στην Εισαγγελία της Ηλειακής πρωτεύουσας η δικογραφία στην οποία αναφέρονται οι ταυτοποιημένοι 11 νεαροί, που επιτέθηκαν με πέτρες και βεγγαλικά στον 39χρονο συντοπίτη τους.

 Η Εισαγγελική Αρχή μελετά τη δικογραφία και σύντομα θ’ απαγγείλει κατηγορίες, ανάλογα με τον ρόλο και τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στα επεισόδια σε βάρος του Θύμιου Μπουγά, ενώ έξοδα πολιτικής αγωγής είναι διατεθειμένη να αναλάβει η «Γραμμή Ζωής» όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. και δημιουργός της υπηρεσίας Silver Alert Hellas Γεράσιμος Κουρούκλης.

Πληροφορίες από Pelop και Patrisnews