Το τολμηρό ρεστοράν «The Levi» στην Κοπεγχάγη με την... ηδονιστική ατμόσφαιρα (video)

Το εσωτερικό ντιζάιν έχει στόχο να δημιουργήσει ένα σκηνικό που απηχεί το fusion μενού του ρεστοράν που είναι εμπνευσμένο από ιταλική και ιαπωνική κουζίνα

Φυσικά υλικά και μεταλλικές νότες πρόσθεσε το δανέζικο στούντιο ντιζάιν Johannes Torpe Studio στο εσωτερικό του ρεστοράν «The Levi» στην Κοπεγχάγη, το οποίο σχεδίασε σε συνεργασία με την εταιρεία εστιατορίων Copenhagen Concepts. Το ρεστοράν δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στο ιταλικό διυλιστήριο γκράπας Romano Levi.

«Ο Romano Levi ήταν η πηγή έμπνευσης πίσω από την ιδέα της δημιουργίας της ηδονιστικής ατμόσφαιρας, την οποία το ρεστοράν μας προσκαλεί να απολαύσουμε» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Johannes Torpe, ιδρυτής του στούντιο. 

«Χρησιμοποιήσαμε επίσης τα έργα ζωγραφικής του ως βάση και πηγή έμπνευσης να δημιουργήσουμε το λογότυπο, τα χρώματα της φίρμας, το μενού, καθώς και για την επιλογή των επιτραπέζιων σκευών και των μαχαιροπίρουνων», πρόσθεσε. Χαρακτηρισμένο από το στούντιο ως «τολμηρό και εύθυμο», το εσωτερικό ντιζάιν έχει στόχο να δημιουργήσει ένα σκηνικό που απηχεί το fusion μενού του ρεστοράν που είναι εμπνευσμένο από ιταλική και ιαπωνική κουζίνα.

«The Levi»

Στην είσοδο του ρεστοράν, το στούντιο πρόσθεσε ένα σε σχήμα u μπαρ με πάγκο από πράσινο μάρμαρο, ράφια από γυαλιστερό ανοξείδωτο χάλυβα για ποτήρια και κωνικά φωτιστικά που κοιτάζουν προς το ταβάνι. «Μας αρέσουν πολύ τα κλασικά μιλανέζικα ρεστοράν, όπου η όλη ατμόσφαιρα είναι ηδονιστική και τα πάντα ξεκινούν στο μπαρ με ένα απεριτίφ», τόνισε ο Johannes Torpe.

«The Levi»

«The Levi»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dezeen (@dezeen)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ