«Είμαστε ό,τι τρώμε» - 11 ιδανικές τροφές για μαλλιά μακριά και υγιή

Οι δερματολόγοι συμφωνούν απόλυτα με αυτό... 

Εάν και εσύ είσαι στη φάση που προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα ή επειδή θες απλά να καταπολεμήσεις την τριχόπτωση, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πως οι ειδικοί λένε ότι η προσθήκη των παρακάτω τροφίμων στη διατροφή σου είναι ό,τι χρειάζεσαι για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης, ολοκληρωμένης, θρεπτικής διατροφής είναι απαραίτητη για την υγεία και την ανάπτυξη των μαλλιών σου. Οι πρωτεΐνες είναι μια απαραίτητη ομάδα τροφίμων για τα μαλλιά.

Οι ελλείψεις θρεπτικών συστατικών συμβάλλουν στην αραίωση αλλά και στην τριχόπτωση. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις, πως οι αυστηρά περιοριστικές δίαιτες κινδυνεύουν περισσότερο να συμβάλουν σε αυτά, καθώς δεν έχουν την πλήρη ισορροπία των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την υποστήριξη της ανάπτυξης των μαλλιών.

Οπότε, εάν κάνεις δίαιτα, κάνε τη σωστά, με τη βοήθεια ενός ειδικού, ώστε να μην στερείς από τον οργανισμό σου τις σημαντικές βιταμίνες. Θέλεις να εντάξεις τα περισσότερα από τα παραπάνω στη διατροφή σου;

  • Άπαχα κρέατα και πουλερικά

Τα μαλλιά αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πρωτεΐνες, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να λαμβάνεις αρκετές πρωτεΐνες στη διατροφή σου, αν θες και εσύ να δεις στα μαλλιά σου την αλλαγή που ονειρεύεσαι. Τα άπαχα κρέατα και τα πουλερικά ως μερικές από τις πιο δημοφιλείς πηγές του θρεπτικού συστατικού και είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο. Η ανεπάρκεια σιδήρου συνδέεται με την τριχόπτωση και οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αραίωσης των μαλλιών. Το κόκκινο κρέας ειδικότερα περιέχει επίσης ψευδάργυρο.

  • Φασόλια και φακές

Εάν δεν τρως κρέας, δεν πειράζει υπάρχει και άλλη λύση, όπως τα όσπρια. Τα φασόλια και οι φακές αποτελούν βασικές πηγές πρωτεΐνης και ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος βοηθά την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών της τρίχας και τα φασόλια είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο.

  • Στρείδια

Τα στρείδια, είναι μια τροφή που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ψευδάργυρο και έτσι αυτό θα σε βοηθήσει απόλυτα στο να υποστηρίξεις την υγεία των μαλλιών σου.

  • Φυλλώδη λαχανικά

Μπορείς να πάρεις την ημερήσια μερίδα σιδήρου σου και μέσα από ένα πιάτο με σπανάκι, το οποίο είναι επίσης μια πηγή βιταμίνης Α. Τρώγοντας περισσότερο σπανάκι θα βοηθήσεις σημαντικά την υγεία των μαλλιών σου. Ακόμα, μπορείς να φας και άλλα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο και τα λαχανάκια, τα οποία είναι κορυφαία τρόφιμα για την ανάπτυξη των μαλλιών. Ο σίδηρος βοηθά στην παροχή οξυγόνου στα κύτταρα για την ανάπτυξη της υγείας, οπότε η έλλειψη αυτού του σημαντικού θρεπτικού συστατικού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών.

  • Αβοκάντο

Το αβοκάντο, περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη. Η βιοτίνη συνιστάται συχνά για την υγεία των μαλλιών και μπορεί να βρεθεί στα αυγά, στους ξηρούς καρπούς και στα δημητριακά ολικής αλέσεως.

  • Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν ψευδάργυρο και μια χούφτα από αυτά περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την περιποίηση των μαλλιών. Πολλοί ξηροί καρποί και σπόροι περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β και της βιταμίνης Ε, του ψευδαργύρου, των λιπαρών οξέων. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, τα οποία βοηθούν στη θρέψη των μαλλιών, όπου υποστηρίζουν την ανάπτυξή τους και τα κάνουν να φαίνονται λαμπερά.

  • Σολομός

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ωμέγα λιπαρών οξέων. Ο σολομός είναι μια μεγάλη πηγή ωμέγα λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών καθώς και βιταμινών Β και D και σεληνίου. Η βιταμίνη D παίζει επίσης ρόλο στην παραγωγή μαλλιών και μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία νέων τριχοθυλακίων.

  • Αυγά

Τα αυγά δεν είναι απλώς μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αλλά περιέχουν πολλή βιοτίνη και L-κυστεΐνη. Η L-κυστεΐνη συμβάλλει στο σχηματισμό δισουλφιδικών δεσμών εντός της πρωτεϊνικής δομής της τρίχας, η οποία βοηθά στη διατήρηση της δύναμης και της ακεραιότητας της τρίχας.

  • Δημητριακά ολικής αλέσεως

Είναι πλούσια σε L-κυστεΐνη, καθώς και βιοτίνη και ψευδάργυρο.

  • Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό συστατικό των πρωτεϊνών για υγιή μαλλιά.

  • Πιπεριές

Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για τη δομή και την ανάπτυξη των μαλλιών και η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C.

  • Μούρα

Τα μούρα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Τα μούρα açai και τα βατόμουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των μαλλιών σου από το οξειδωτικό στρες, διατηρώντας τα νεανικά και λαμπερά.

Πηγή: Savoir Ville