Το πιο κρεμώδες σουφλέ με κουνουπίδι χρειάζεται μόνο 7 υλικά

Αυτό το σουφλέ με κουνουπίδι είναι τόσο απλό στην παρασκευή του, χρειάζεσαι μόνο 7 υλικά, φτιάχνεται σχετικά γρήγορα και είναι εξαιρετικά νόστιμο.

Είναι επίσης ιδανικό για άτομα που ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη και θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή σε οποιοδήποτε τραπέζι, ακόμα και με τους επιλεκτικούς καλεσμένους!

Υλικά:
1 μέτριο κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
1 φλιτζάνι ωμά κάσιους
⅓ φλιτζάνι διατροφική μαγιά
1 ½ κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
2 φλιτζάνια / 500 ml ζωμό λαχανικών (ή νερό)*
1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Πρέπει να υπάρχει αρκετό νερό στην κατσαρόλα για να βυθιστεί πλήρως το κουνουπίδι. Στο μεταξύ, πλύνε και κόψε το κεφάλι του κουνουπιδιού χωρίζοντας τα μπουκετάκια σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Μπορείς να προσθέσεις τα φύλλα του κουνουπιδιού στο ψήσιμο επίσης. Πρόσθεσε το κουνουπίδι στο βραστό νερό και μαγείρεψε για 10 λεπτά και στη συνέχεια στράγγιξέ το. Στο μεταξύ, σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά (της σάλτσας) και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκίμασε τη σάλτσα και προσάρμοσε τα καρυκεύματα ανάλογα. Τοποθέτησε το κουνουπίδι σε ένα ταψί που χωράει όλο το κουνουπίδι και περίχυσε με τη σάλτσα. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, πίεσε το κουνουπίδι προς τα κάτω, ώστε να βυθιστεί πλήρως στη σάλτσα. Ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω. Σέρβιρέ το μόνο του ή με λίγο ψωμί και σαλάτα.

Διαβάστε ακόμη:

-Τα healthy snacks για το γραφείο που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σε γεμίσουν ενέργεια

-Ψυχική υγεία: 5 τρόποι να την προσεγγίσεις -και να τη διατηρήσεις- φέτος

Πηγή: SAVOIR VILLE