«Προσγειώθηκαν» από τη Σικελία στην Αθήνα – Τα μέρη που φτιάχνουν τα πιο νόστιμα cannoli

Ας γνωρίσουμε κάποια από τα καλύτερα μέρη στην Αθήνα, στα οποία θα βρούμε το πιο «hot» ιταλικό γλυκό για φέτος το καλοκαίρι  

Τον τελευταίο καιρό τα reels μας στο Intagram, αλλά και το TikTok, έχουν γεμίσει με βιντεάκια από αυτό το λαχταριστό, κυλινδρικό γλυκό από τη Σικελία. Τραγανή ζύμη και κρεμώδης γέμιση συνθέτουν αυτόν τον ακαταμάχητο «πειρασμό», που έχει αρχίσει να μαζεύει το δικό του φανατικό fan club και στη χώρα μας. Ο λόγος για τα cannoli, που μάς έχουν κεντρίσει έντονα το ενδιαφέρον και μάς έκαναν να ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε. Μετά από ενδελεχή έρευνα, λοιπόν, πάμε να δούμε κάποια από τα καλύτερα spots στην Αθήνα, στα οποία θα βρούμε το πιο «hot» ιταλικό γλυκό φέτος το καλοκαίρι!

  • Gioelia Cremeria

Το νέο, μίνιμαλ ζαχαροπλαστείο του Χαλανδρίου που μάς δροσίζει με τις γλυκές δημιουργίες του, είναι αφιερωμένο στην ιταλική ζαχαροπλαστική. Από τα gelato του, μέχρι τα γλυκά του ποτηριού, τις τούρτες και πολλά ακόμα, το Goelia αποτελεί έναν παράδεισο για τους γλυκατζήδες της πρωτεύουσας. Ανάμεσα στην -ομολογουμένως- μεγάλη ποικιλία που διακρίνει το μαγαζί, θα βρούμε, φυσικά, και cannoli. Το σικελιανό γλύκισμα, μάλιστα, κάνει την εμφάνισή του στον κατάλογο του μαγαζιού σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές: κλασσικό (με ρικότα, κομματάκια μαύρης σοκολάτας και φιστίκι Σικελίας), με τζαντούγια (με ρικότα τζαντούγια και καβουρδισμένα φουντούκια) και με φιστίκι (με ρικότα φιστίκι και φιστίκι Σικελίας). Εμείς τις δοκιμάσαμε και τις 3 και μπορούμε να πούμε πως ήταν η μία καλύτερη από την άλλη!

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 13-15, Χαλάνδρι 15234
Τηλέφωνο: 2160028995 

  • Signora Athens

Και πάμε σε ένα alternative ζαχαροπλαστείο και την Signora. Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Signora είναι ένα κινητό γλυκοπωλείο, που ειδικεύεται στα ιταλικά γλυκά, και πιο συγκεκριμένα στο τιραμισού και -φυσικά- τα cannoli. Όλο το στήσιμο του μαγαζιού, μάς θυμίζει παλιά ιταλική ταινία, ενώ τα cannoli του αποτελούν μία must try εμπειρία. Ως λάτρεις της ιταλικής ζαχαροπλαστικής, στη Signora ακολουθούν την παραδοσιακή συνταγή των cannoli, με γέμιση ρικότα, ενώ τα toppings μπορούν να ποικίλουν, ανάλογα την προτίμηση του καταναλωτή.

Τηλέφωνο: 6945950772 

  • Borghese Athens

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borghese (@borgheseathens)

Νέα προσθήκη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης και ήδη γνωστό για τα λαχταριστά του σάντουιτς, το Borghese, εκτός από ένα must visit νέο σαντουιτσάδικο, αποτελεί και ένα ακόμη spot, στο οποίο μπορούμε να βρούμε τα αγαπημένα σικελιανά γλυκίσματα. Αυτή τη φορά η συνταγή που ακολουθείται είναι λίγο παραλλαγμένη: cannoli με κρέμα βανίλια και cannoli με κρέμα φιστίκι (για τους pistachio lovers). Αν περάσετε από το μαγαζί προτείνουμε σίγουρα να τα δοκιμάσετε!

Διεύθυνση: Αρχελάου 19, Αθήνα 11635
Τηλέφωνο: 2107250511 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr 

TAGS: γλυκά