Τα healthy snacks για το γραφείο που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σε γεμίσουν ενέργεια

Ένα συχνό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις ακολουθώντας μια πιο υγιεινή διατροφή, είναι τα snacks του γραφείου ή γενικότερα όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Πολλές φορές μάλιστα, καταλήγεις να μην κάνεις κανένα ενδιάμεσο snack, φοβούμενη μη χαλάσεις τη διατροφή σου. Αυτό όμως είναι και η μεγαλύτερη παγίδα.

Μην ξεχνάς, ότι κάνοντας μικρά και συχνά γεύματα, δίνεις στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσεις να εργάζεσαι, και μάλιστα παραγωγικά! Άλλωστε, η παράλειψη των γευμάτων σχετίζεται με μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού σε επόμενα γεύματα. Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα, το σώμα σου έχει καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο, με αποτέλεσμα η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους να διευκολύνεται.

Εδώ θα δεις μερικά υγιεινά snacks για το γραφείο, για να πάρεις ιδέες.

Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα

Μπορεί να είναι πολύ κλασικό ως επιλογή, όμως οι ξηροί καρποί σε συνδυασμό με τα αποξηραμένα φρούτα αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Αυτός ο συνδυασμός έχει μια καλή ισορροπία των τριών μακροθρεπτικών συστατικών, δηλαδή, καλό λίπος και πρωτεΐνες από τους ξηρούς καρπούς και υδατάνθρακες από τα αποξηραμένα φρούτα. Επιπλέον, και τα δύο τρόφιμα είναι γεμάτα με φυτικές ίνες που θα σε βοηθήσουν να μην πεινάσεις μέχρι το επόμενο γεύμα σου.

Γιαούρτι συνδυασμένο με ξηρούς καρπούς, φρούτα και μέλι

Μπορείς να συνδυάσεις τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα με γιαούρτι ώστε να εμπλουτίσεις το γεύμα σου σε πρωτεΐνη. Ένα γιαούρτι (περίπου 170g) με χαμηλά λιπαρά έχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 140 θερμίδες. Χάρη στην πρωτεΐνη, θα νιώσεις γρηγορότερα κορεσμό και πληρότητα.

Extra Tips: Πρόσθεσε 1 μπανάνα, 10 αμύγδαλα,1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα για περισσότερη ενέργεια και κορεσμό. *Εάν έχεις παρατηρήσει ότι τα γαλακτοκομικά σού προκαλούν πρήξιμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα χωρίς λακτόζη (lactose free).

Cottage cheese με φρούτα ή λαχανικά και ηλιόσπορους

Το cottage cheese, είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες και παράλληλα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Αν το συνδυάσεις με κάποιο φρούτο όπως τα berries, και προσθέσεις 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους, έχεις ένα πλήρες snack. Ακόμα, μπορείς να το συνδυάσεις με sticks καρότου ή αγγουριού, ντοματίνια και ηλιόσπορους, για μία αλμυρή αλλά γευστική επιλογή.

Extra tip: Οι ηλίοσποροι αποτελούν ένα θρεπτικό σνακ γιατί είναι πλούσιοι σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Μάλιστα, οι ηλίοσποροι μάς προστατεύουν έναντι του οξειδωτικού stress και τη συσσώρευση καρκινογόνων ουσιών χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε.

Καπνιστός σολομός σε crackers ολικής αλέσεως

Για τους λάτρεις των αλμυρών snacks, ο καπνιστός σολομός είναι εξαιρετική θρεπτική επιλογή, καθώς είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και ω-3 λιπαρά οξέα.

Συνδύασε τον καπνιστό σολομό με κράκερ 100% ολικής αλέσεως χωρίς προσθήκη ζάχαρης, και θα παρατηρήσεις ότι θα παραμείνεις χορτάτη για ώρες.

Avocado Toast

Αν λατρεύεις κι εσύ το avocado, υπάρχει τρόπος να το εντάξεις στα ενδιάμεσα snacks σου. Πάρε μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και φτιάξε ένα άλειμμα avocado που θα το προσθέσεις στο ψωμί σου. Μπορείς να εμπλουτίσεις με λίγη ρίγανη, σπόρους chia και ντοματίνια.

Το avocado περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και φυτικές ίνες, που το καθιστά εξαιρετική επιλογή, αν συνδυαστεί με μία πηγή “καλού” υδατάνθρακα, και υπόσχεται να σε χορτάσει.

Φέτες μήλου με φυστικοβούτυρο

Αν και τα μήλα είναι μια χορταστική και υγιεινή επιλογή από μόνα τους, ο συνδυασμός τους με φυστικοβούτυρο είναι μια ακόμα καλύτερη επιλογή, καθώς το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και θα μειώσει την πείνα σου. Σύμφωνα μάλιστα με μία μελέτη, η προσθήκη φυστικοβούτυρου στη διατροφή σου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Extra Tip: Φρόντισε να επιλέξεις φυσικό φυστικοβούτυρο που περιέχει μόνο φιστίκια και αλάτι στη λίστα συστατικών και πρόσεξε ιδιαίτερα στην ποσότητα που θα προσθέσεις, καθώς είναι εξαιρετικά θρεπτικό αλλά και πλούσιο σε ενέργεια και θερμίδες.

Η κατανάλωση snack με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βελτιώσει την πνευματική διαύγεια, να σου χαρίσει ενέργεια να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της δουλειάς και παράλληλα να σε βοηθήσει να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.

Είναι πολύ σημαντικό, να βρεις τα snacks που σου αρέσουν και ταιριάζουν στις γεύσεις σου, καθώς θα σε κρατήσουν ενεργητική και χορτάτη! Το μυστικό γύρω από τα snacks στη διατροφή σου, κρύβεται στην προετοιμασία τους. Καλό θα είναι να έχεις έτοιμα τα snacks της επόμενης μέρας, ώστε να μην τα ξεχνάς ή τα παραλείπεις.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τον χειμώνα, συχνά, αυξάνεται το βάρος μας;

Ποιες είναι οι καλά κρυμμένες δυνάμεις του Κριού
 

Πηγή: savoirville