Κλείσιμο

Αυτή η συνταγή για ψητές πατάτες με πέστο και παρμεζάνα είναι ό,τι πιο εθιστικό θα δεις σήμερα

Οι περισσότεροι έχουμε μια λίστα με συνταγές που είναι σχετικά εύκολες και γρήγορες για εκείνες τις ημέρες που δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο.

Σε αυτή τη δική σου λίστα οφείλεις, και αξίζει, να βάλεις και τη σημερινή συνταγή. Μια συνταγή για πατάτες ψητές με πέστο βασιλικού και παρμεζάνα. Σκέφτεσαι πιο ιδανικό φαγητό για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν;

Υλικά:

  • 2 – 3 κιλά πατάτες της επιλογής σου (κανονικές, baby κ.λπ)
  • 300 γραμμάρια πέστο, μισό για το ψήσιμο και μισό για το dressing
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 1 σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • χυμό από 1/2 μεγάλο λεμόνι
  • προαιρετικά: τρίμματα παρμεζάνας και φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ετοίμασε τις πατάτες. Εάν είναι μεγάλες οι πατάτες κόψε τες στη μέση. Βάλε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Πρόσθεσε 1/2 από το πέστο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε να καλυφθούν οι πατάτες.

Ψιλόκοψε από πάνω το σκόρδο. Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 45 – 50 λεπτά. Στα μισά περίπου, πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και αναποδογύρισε τις πατάτες. Συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανές και να μαλακώσουν.

Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο. Ρίξε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο στο υπόλοιπο πέστο και ανακάτεψέ το. Ρίξε το πέστο σκόρδου πάνω από τις ζεστές πατάτες. Για να σερβίρεις, τοποθέτησε τις ζεστές πατάτες στο μπολ σερβιρίσματος, περίχυσε με χυμό λεμονιού, πρόσθεσε τρίμματα παρμεζάνας και φύλλα βασιλικού.

Διαβάστε ακόμα:

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το αζελαϊκό οξύ

Είναι ΟΚ να «ρίξεις τους ρυθμούς» σου τα Χριστούγεννα, και δεν χρειάζεται να απολογηθείς για αυτό

Πηγή: savoir ville