Σας φέραμε το Παρίσι στην Αθήνα: Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κρουασάν – Μοσχομυρίζουν βούτυρο…

Μετά από ενδελεχή έρευνα, συγκεντρώσαμε τα 7 «must visit» σημεία για το καλύτερο κρουασάν στην Αθήνα  

Σύμφωνα με μια θεωρία είναι μαθηματικά αδύνατο να υπάρχει άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που να μην του αρέσουν τα κρουασάν. Με γέμιση ή χωρίς, γλυκά ή αλμυρά, μικρά ή μεγάλα, τα κρουασάν πάντα θα έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, θυμίζοντάς μας κάτι από τα Σάββατα των παιδικών μας χρόνων, όταν δεν θέλαμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, αλλά η βουτυρένια τους μυρωδιά έμπαινε στο δωμάτιο και η εξέλιξη του πρωινού ήταν μονόδρομος. Μετά από αυτή την ωδή στα κρουασάν, λοιπόν, που σίγουρα σας άνοιξε την όρεξη, ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε μαζί μερικές από τις καλύτερες croissanteries της Αθήνας.

Overoll Croissanterie

 Όταν μιλάμε για κρουασάν, ένα από τα πρώτα μέρη που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Overoll, η croissanterie της οδού Πραξιτέλους που ξετρέλανε όλη την Αθήνα και, πλέον, μπορούμε να τη βρούμε και στο Χαλάνδρι. Με ένα μενού ολοκληρωτικά αφιερωμένο στα κρουασάν, στο Overoll θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα. Η δική μας τοπ τριάδα είναι κρουασάν βουτύρου -γιατί ένα καλό κρουασάν το καταλαβαίνεις απλά από τη ζύμη του- το cruffin (muffin με ζύμη κρουασάν) καραμέλας και την 1η θέση παίρνει δικαιωματικά το κρουασάν φιστίκι. Και, μιάς και έρχονται Χριστούγεννα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις εορταστικές προσθήκες του μαγαζιού: κρουασάν μελομακάρονο και κρουασάν κάστανο!

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 27, Αθήνα 10560 | Κατσουλιέρη 10, Χαλάνδρι 15233
Τηλέφωνο: 2114198151 | 2110010588

Fika Coffee & Croissant

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fika.Athens (@fika.athens)

Παραμένοντας στο κέντρο της πόλης, επισκεπτόμαστε έναν άλλο «Παράδεισο των κρουασάν». Ο λόγος για το Fika, ένα μίνιμαλ μαγαζί, με σκανδιναβική αισθητική και, φυσικά, μεγάλη ποικιλία κρουασάν. Από κλασσικές γεύσεις, μέχρι πιο ιδιαίτερες προτάσεις, το Fika μάς παρουσιάζει τη δική του φιλοσοφία γύρω από το κρουασάν και μας αρέσει πολύ. Αν περάσετε από το μαγαζί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κρουασάν cinnamon roll και κρουασάν cardamon bun.

Διεύθυνση: Βούρβαχη 6, Αθήνα 11743
Τηλέφωνο: 2109226010 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr