Κλείσιμο

Σας έχουμε συνταγή για το πώς θα φτιάξετε το καλύτερο Mojito

Το Mojito ήταν ένα από τα αγαπημένα ποτά του Έρνεστ Χέμινγουεϊ  

Παρότι η Μargarita είναι το ποτό που κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη, όταν ο καιρός ζεσταίνει, υπάρχει και το ρούμι, που αξίζει και αυτό την ευκαιρία του. Κάτι που μεταφράζεται φυσικά σε Mojito. Το παραδοσιακό κουβανέζικο cocktail έχει γνωρίσει τρομερή δημοφιλία τα τελευταία χρόνια και είναι ένα καθαρό και απλό cocktail, το οποίο πολύ εύκολα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. 

Ήταν, επίσης, ένα από τα αγαπημένα ποτά του Ernest Hemingway, που το απολάμβανε, σχεδόν, σε κάθε μία από τις τροπικές εξορμήσεις του. Στις μέρες μας έχουν παρουσιαστεί αρκετές παραλλαγές του Mojito, αλλά καμία δεν μπορεί να νικήσει την κλασική, ελαφρώς γλυκιά και αναμφισβήτητα αναζωογονητική συνταγή του. 

Υλικά

  • 2 μεζούρες λευκό ρούμι
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 1 κ.γ. πολύ ψιλή ζάχαρη
  • 3 φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • σόδα ή ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ψηλό ποτήρι τύπου Collins ανακατεύεις το χυμό lime με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτεις τα φύλλα δυόσμου, πατώντας τα ελαφρά με ξύλινο γουδοχέρι.
  3. Συμπληρώνεις τα 2/3 του ποτηριού με θρυμματισμένο πάγο και προσθέτεις το ρούμι.
  4. Γαρνίρεις με μια σφήνα lime και συμπληρώνεις με σόδα ή ανθρακούχο νερό μέχρι πάνω.  

Το αγαπημένο cocktail του πλανήτη γεννιέται μια τροπική νύχτα του 19ου αιώνα, φυσικά, στην Καραϊβική. Τότε δεν λέγεται ακόμα mojito, αλλά El Draque και φτιάχνεται αναμειγνύοντας aguardiente (έναν ακατέργαστο πρόδρομο του ρούμι), lime, ζάχαρη και δυόσμο. Το El Draque (που πάει να πει «δράκος» στα ισπανικά) είναι όνομα και πράγμα: δυνατό και άκρως επιθετικό, χάρη στον ακατέργαστο χαρακτήρα του aguardiente, είναι ένα cocktail που προορίζεται αποκλειστικά για γερούς πότες.

Η ιστορία του Mojito, όπως το ξέρουμε, αρχίζει το 1862 στην Κούβα, όταν ο Don Facundo Bacardi, μετά από 10 χρόνια πειραματισμών, καταλήγει στις ιδανικές αναλογίες για να φτιάξει ένα ρούμι ισορροπημένο, γευστικό και απόλυτα ταιριαστό στα cocktails. Σας θυμίζει κάτι το όνομα;  Είναι γιατί προφανώς μιλάμε για το γνωστό σε όλο τον κόσμο… Bacardi! Και συγκεκριμένα το Bacardi Carta Blanca που δημιουργήθηκε στα μέσα του προ-προηγούμενου αιώνα για να αλλάξει για πάντα τη γεύση του Mojito…

Πηγή: skai.gr
TAGS: ποτό