Κλείσιμο

Φασολάκια με βινεγκρέτ και μπέικον - Η άνοιξη στο τραπέζι σας

Θα χρειαστείτε το πολύ 30 λεπτά για αυτή τη σαλάτα 

Ας πούμε ότι έχουμε αναλάβει μία αποστολή να φέρουμε λίγο παραπάνω άνοιξη στο τραπέζι.

Αυτή η συνταγή με φρέσκα φασολάκια θα τη σερβίρεις με βινεγκρέτ και μπέικον και θα είναι μία νέα, φρέσκια εκδοχή για να φτιάξεις τα φασολάκια σου. Το πικάντικο dressing θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όλες τις προηγούμενες απόψεις σου για τις σαλάτες με πράσινα λαχανικά. Δοκίμασέ το το και με λαχανάκια Βρυξελλών.

Τι θα χρειαστείς: 

  • 225 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ¼ φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 500 γρ φρέσκα πράσινα φασόλια
  • Αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Βάλε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σόταρε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, 8 με 10 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά. Ρίξε το ξύδι, τη μουστάρδα και το σιρόπι σφενδάμου. Μαγείρεψε μέχρι να πήξει ελαφρά το ντρέσινγκ, περίπου 2 λεπτά ακόμα. Μετάφερε σε ένα μπολ και σκούπισε το τηγάνι.
  3. Βάλε πάλι το καθαρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε τα φασόλια, αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε μέχρι ροδίσουν και να μαλακώσουν, για 8 με 10 λεπτά.
  4. Πασπάλισε με το μπέικον και το ντρέσινγκ πριν τα σερβίρεις.
  5. Αν προκύψει επιπλέον dressing, να ξέρεις ότι μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Ζέστανέ το στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα τηγάνι με λίγο ζεστό νερό πριν το σερβίρεις με σαλάτες ή άλλο πράσινο λαχανικό. 
Πηγή: Savoir Ville