Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της εβδομάδας (pics)

Μέσα στην απλότητα κρύβεται η γεύση». Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου διαλέγει τα πιο απλά υλικά, μπαίνει στην κουζίνα της και ετοιμάζει τα πιο γευστικά πιάτα. Συνταγές για όλους – για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Πιάτα για τα παιδιά και ολόκληρη την οικογένεια. Μενού για το καθημερινό και το κυριακάτικο τραπέζι. Από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 13.15 είναι «Ώρα για Φαγητό», στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου – Διατροφή & Ευεξία
Η εβδομάδα στην κουζίνα της Αργυρώς ξεκινά με ωραίες, υγιεινές συνταγές. Παρέα με τη διατροφολόγο Άννα Παπαγεωργίου μιλάμε για όλα όσα απασχολούν τις γυναίκες και ετοιμάζουμε τραγανούς ψαροκεφτέδες με ταραμοσαλάτα. Συνεχίζουμε με ένα εύκολο σπιτικό ρολό κοτόπουλο – λαχταριστό και απολαυστικό και για το τέλος, ετοιμάζουμε πολυμπισκότα βρώμης για πολλή ενέργεια και γεύση – ένα υγιεινό σνακ, ιδανικό για όλες τις ώρες. 

Τρίτη 30 Νοεμβρίου – Τοπική Συνταγή, Το Δικό σας Φαγητό
Η σημερινή μέρα στην αρχή έχει λαχταριστή πρασόπιτα γεμάτη αρώματα. Η Αργυρώ στη συνέχεια ταξιδεύει μέχρι την Κέρκυρα και ετοιμάζει μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή – πικάντικο και αυθεντικό κερκυραϊκό μπουρδέτο. Στο τέλος, ετοιμάζει μια εύκολη όσο και νόστιμη συνταγή που ζήτησαν οι τηλεθεατές μέσα από τα social media: εύκολα σκορδόψωμα.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου – Ethnic Συνταγή, Ώρα για Παρέα
Γευστικά ταξίδια και σήμερα, με πρώτο σταθμό τη Γαλλία και απίθανο μοσχαράκι bourguignon, κλασική συνταγή από τη Βουργουνδία γεμάτη αρώματα και νοστιμιά. Στη συνέχεια, παρέα με τη foodblogger, Miss Tasty, κατά κόσμον, Μαρία Πατσιά, από τη Λάρισα, μαγειρεύουμε κεφτέδες με λαχανάκια Βρυξελλών. Τελευταίος σταθμός είναι η Ιταλία, και ένα πιάτο πικάντικο και δυνατό: πέννες arabbiata.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου – Ώρα για Γλυκό
Ξεκινάμε με ένα από τα πιο αγαπημένα γαλλικά γλυκά που λατρεύουν όλοι οι Έλληνες, το μιλφέιγ, με αφράτη κρέμα και τραγανό φύλλο. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα κομμάτι παράδοσης στην κουζίνα και τη ζωή μας και ετοιμάζουμε τη Βαρβάρα, ένα γλυκό με βαθιές ρίζες στη λαογραφία και τη θρησκευτική πίστη. Και για το τέλος, έχουμε αγαπημένο μεζεδάκι, κοτοπιτάκια με πράσο. 

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου – Ώρα για Μενού
Σήμερα η Αργυρώ ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο μενού που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους καλεσμένους και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Για αρχή έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο, καλαμαράκια με σπανάκι και ντομάτα, για τη συνέχεια, μοσχάρι με λαχανικά και φέτα στον φούρνο. Για το τέλος, το επιδόρπιο έχει ιδιαίτερους, τραγανούς λουκουμάδες με ανθόνερο.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ- Δευτέρα έως Παρασκευή στις 13.15 -Στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:


 

Πηγή: skai.gr