Κλείσιμο

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της εβδομάδας (pics)

Η εβδομάδα των Χριστουγέννων ξεκινά και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έρχεται με όλα τα μυστικά της να την γεμίσει γεύσεις και αρώματα. Απολαυστικές συνταγές, πολύχρωμα πιάτα, εξαιρετικές μυρωδιές κατακλύζουν την κουζίνα μας και τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια μας γίνονται εντυπωσιακά. Από Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 13.15 είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου – Διατροφή & Ευεξία


Η εβδομάδα ξεκινά με vegetarian συνταγές, νόστιμες και ισορροπημένες. Το πρώτο πιάτο είναι κάρυ με ρεβίθια και ρύζι. Στη συνέχεια, υποδέχεται τον σεφ Ιωσήφ Συκιανάκη, που μας ετοιμάζει vegetarian taquitos – μεξικάνικα μπουρεκάκια, πολύχρωμα και λαχταριστά. Για το τέλος, έχουμε την πιο ιδιαίτερη λαχανοσαλάτα, coleslaw με ρόδι, που μπορεί άνετα να σερβιριστεί στο γιορτινό μας τραπέζι.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου – Το Δικό σας Φαγητό

Η πρώτη συνταγή για σήμερα είναι θρεπτική και φανταστική καροτόσουπα βελουτέ, ιδανική για πρώτο πιάτο ή ακόμα και για ελαφρύ γεύμα. Συνεχίζουμε με γιορτινά αχλάδια ποσέ, ένα φίνο και εκλεπτυσμένο γλυκό, από τα πιο ωραία γαλλικά επιδόρπια. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με μία συνταγή που οι τηλεθεατές ζήτησαν από τη Αργυρώ και είναι ένα γλυκό από τα παλιά: σπιτικά κορνέ σφολιάτας με κρέμα.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου


Το σημερινό μενού έχει, για αρχή, μια comfort συνταγή, χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια και χυλοπίτες, ένα πιάτο ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η συνέχεια περιλαμβάνει υπέροχη νοστιμιά από τον αμερικανικό νότο: γαρίδες τζαμπαλάγια, μία συνταγή από την κρεολέζικη κουζίνα, μία κουζίνα που είναι επηρεασμένη από Γαλλία, Ισπανία και Βόρεια Αφρική και είναι αρωματική και πικάντικη. Στο τέλος, η Αργυρώ ετοιμάζει ένα λαχταριστό σνακ, τραγανά σφολιατάκια με σαλάμι και μοτσαρέλα. 

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου – Ώρα για Γλυκό


Άρωμα Χριστουγέννων πλημμυρίζει το σημερινό επεισόδιο και η αγαπημένη μας μαγείρισσα μπαίνει στην κουζίνα και ετοιμάζει αρωματικό και πεντανόστιμο gingerbread κέικ, ένα γλυκό που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα . Συνεχίζει με αλμυρές μπουκιές muffins και στο τέλος έχει τη συνταγή για ένα γλυκό στο οποίο κανείς δεν αντιστέκεται: cheesecake με πραλίνα σοκολάτας.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου – Ώρα για Μενού


Παραμονή Χριστουγέννων, μπαίνουμε στην κουζίνα και σχεδιάζουμε παρέα ένα πεντανόστιμο γιορτινό μενού. Ξεκινάμε με το καλωσόρισμα, ένα virgin απεριτίφ – έκπληξη, mocktail paloma, στη συνέχεια σερβίρουμε μία γιορτινή σαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και προσούτο. Το κυρίως πιάτο είναι γεμιστό κοτόπουλο με αρωματική φρουτένια γέμιση και το γεύμα κλείνει με γλυκό με κάστανο και σοκολάτα.

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2021-2022

Πηγή: skai.gr