Κλείσιμο

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του apple butter και πώς να το φτιάξεις

Πλούσιο και αρωματικό βούτυρο, γλυκό, πικάντικο και ιδανικό για μία φέτα ψωμί ή με το γιαούρτι, πάνω από μια βάφλα ή και μόνο του

To apple butter ή βούτυρο μήλου είναι  η πιο πρόσφατη τάση στα τρόφιμα.

Σκέψου: Μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη μορφή σάλτσας μήλου. Είναι τέλειο πάνω σε μία φέτα τοστ ή με ένα πλατώ τυριών και αλλαντικών.

Η συνταγή περιλαμβάνει έξι υλικά πλούσια σε γεύση, φυτικές ίνες και αντιφλεγμονώδη συστατικά. Όλα έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για αρχή η κανέλα, όπου έρευνα δείχνει ότι είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Έπειτα τα μήλα με τις φυτικές τους ίνες, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο, πλούσια σε πολυφαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο της @kalejunkie, η Nicole Keshishian Modic δείχνει πώς να φτιάξεις μια εύκολη συνταγή με βούτυρο μήλου στο Instant Pot σε μόλις 30 λεπτά και χωρίς φασαρία.

Η Modic ξεκινά με το ξεφλούδισμα έξι μήλων τα οποία στη συνέχεια κόβει σε μεγάλους κύβους. Ρίχνει όλα τα συστατικά – τη ζάχαρη καρύδας, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τα κομμάτια μήλου και δύο σταγόνες νερού- στο Instant Pot και τα ανακατεύει γρήγορα. Στη συνέχεια, το μείγμα ψήνεται στο Instant Pot για μόλις 30 λεπτά. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος, χρησιμοποιεί ένα ραβδομπλέντερ και δουλεύει τα υλικά να γίνουν μία κρέμα.

Μπορείς να το αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο για έως και δύο εβδομάδες.

Τι χρειάζεσαι: 

  • 6 μεγάλα μήλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά στο Instant Pot. Καλύψτε και κλείστε τη βαλβίδα. Μαγειρέψτε στη ρύθμιση “χειροκίνητα” για 30 λεπτά. Αφήστε τη φυσική απελευθέρωση του ατμού.
  2. Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή απλώς μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Φυλάσσετε σε σκεπασμένο δοχείο στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.
Πηγή: Savoir Ville