Macarons με ganache λευκής σοκολάτας - Πεντανόστιμα!

O χρόνος που θα χρειαστείτε θα σας ανταμείψει

Τι θα χρειαστείς: 

για τα macarons: 190 γρ. πούδρα αμυγδάλου, 200 γρ. άχνη ζάχαρη, 144 γρ. ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου, 190 γρ. ζάχαρη, 60 γρ. νερό, ελάχιστο αλάτι, χρώμα ζαχαροπλαστικής σε gel

για την ganache: 150 γρ λευκή σοκολάτα, 50 γρ. κρέμα γάλακτος

Πώς θα το φτιάξεις:

  • Βάζουμε λαδόκολλες σε δύο ταψιά φούρνου. Βάζουμε την πούδρα αμυγδάλου και την άχνη στο multi και χτυπάμε μερικές φορές. Περνάμε από σουρωτήρι, χωρίς να πιέσουμε με το χέρι τα μεγάλα κομμάτια αμυγδάλου που έχουν μείνει πίσω. Βάζουμε σε μία μπασίνα μαζί με 72γρ από τα ασπράδια (την μισή ποσότητα δλδ) και αναμειγνύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το χρώμα της επιλογής μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Όταν φτάσει το σιρόπι στους 110°C (το θερμόμετρο είναι απαραίτητο) ξεκινάμε το μίξερ με τα υπόλοιπα 72γρ ασπράδια και το αλάτι. Όταν το σιρόπι φτάσει στους 118°C ρίχνουμε το σιρόπι στην μαρέγκα, κορδόνι, με προσοχή να ακουμπάει τον κάδο του μίξερ και όχι αμέσως μέσα στην μαρέγκα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5-6′ ή μέχρι να κρυώσει ο κάδος.
  • Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα του αμύγδαλου και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με προσοχή. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν “τρέχει συνεχόμενη κορδέλα” και σχηματίζει γραμμές πάνω στο υπόλοιπο μείγμα.
  • Βάζουμε σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και σχηματίζουμε τα μπισκότα (περίπου 3εκ διάμετρο)πάνω στη λαδόκολλα. Χτυπάμε το ταψί να σκάσουν οι φυσαλίδες αέρα που έχουν σχηματιστεί. Με μια οδοντογλυφίδα σπάμε όσες φυσαλίδες δεν έσπασαν. Αφήνουμε τα μπισκότα να μείνουν 30′ περίπου για να σχηματίσουν “μεμβράνη” και να μην κολλάνε στο άγγιγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155°C για 12′, ένα ταψί κάθε φορά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Γεμίζουμε με τη ganache και αν έχουμε υπομονή τα αφήνουμε να μείνουν μια μέρα.
Πηγή: Savoir Ville