Κλείσιμο

Φτιάξτε κεκάκια «madeleines» με πλούσιο άρωμα λεμόνι

Σαν φρεσκοστυμμένη λεμονάδα, σε μορφή ατομικού κέικ 

Ο χυμός από τα λεμόνια προσθέτει υπέροχη γεύση σε αυτά τα μικρά βουτυρένια κεκάκια. Μπορείτε επίσης να τα δοκιμάσεις χρησιμοποιώντας ροζ λεμόνια, κλημεντίνες, πορτοκάλια ή άλλα αγαπημένα εσπεριδοειδή.

Τι θα χρειαστείς:

  • 2/3 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουτ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού συν 1 κ.σ. χυμό
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3/4 γ. άχνη ζάχαρη

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν ελαφρώς, για 2 έως 3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε απαλά το μείγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνουμε το γάλα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, τουλάχιστον 1 ώρα και έως 2 ημέρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε στο ταψάκι για μαντλέν λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφαιρούμε την περίσσεια.
  4. Γεμίζουμε τα φορμάκια μαντλέν κατά τα 2/3 έως τα 3/4. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, 11 έως 13 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τις μαντλέν από το ταψί.
  5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Περιχύνουμε τα μαντλέν.
Πηγή: Savoir Ville
TAGS: γλυκά