Κροκέτες με φέτα, γκούντα και μοτσαρέλα - Τραγανές και εθιστικές!

Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός από τραγανή εξωτερική ψίχα και τυρένιο κέντρο

Tι θα χρειαστείς:

  • 200 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον 150 γρ.
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
  • ψιλοκομμένο πράσινο μαϊντανό ή βασιλικό, για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Βάζουμε 150 γρ. αλεύρι και μια πρέζα πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε 1 αυγό και 2 κ.σ. νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ και χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού σε ένα άλλο μπολ.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο τυρί γκούντα και τη μοτσαρέλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  3. Φτιάχνουμε 20 μικρές μπάλες (περίπου 1 κουταλιά της σούπας σε ποσότητα). Τυλίγουμε κάθε μπάλα τυριού στο αλεύρι, στη συνέχεια βυθίζουμε στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά. Βάζουμε κάθε τυρένια μπάλα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  4. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν.
  5. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα ηλιέλαιου, και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τις μπάλες τυριού και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αραδιάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα ή σκέτες.
Πηγή: Savoir Ville