Κλείσιμο

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με ginger και σάλτσα σόγιας

Λατρεύουμε τα κεφτεδάκια αλλά τα τρώμε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Και ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κόκκινη σάλτσα ή τις πατάτες τηγανητές, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος από άλλες δυνατότητες που περιμένουν να υλοποιηθούν.

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για κεφτέδες κοτόπουλου με τζίντζερ. Εκτός από το ότι είναι νόστιμα, αγαπάμε αυτά τα κεφτεδάκια για την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία τους. Μπορείς να τα φτιάξεις με κιμά γαλοπούλας ή χοιρινό αντί για κοτόπουλο, μπορείς να τα τηγανίσεις αντί να τα ψήσεις και αποτελούν εξαιρετικό συνοδευτικό για τα πάντα, από ρύζι μέχρι ψητά λαχανικά.

Για 4 μερίδες θα χρειαστείς:

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο

 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1½ κιλό κιμά κοτόπουλο

για τη σάλτσα

100ml σάλτσα σόγιας

30ml ξίδι ρυζιού χωρίς καρυκεύματα

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

¼ κρεμμύδι, τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας corn flour

Λευκό ρύζι στον ατμό, καρότα κομμένα σε φέτες, αγγούρια κομμένα σε φέτες, λάχανο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι σε φέτες και σουσάμι, για το σερβίρισμα

Πώς να το φτιάξεις:

Για τα κεφτεδάκια:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την τριμμένη φρυγανιά. Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και με καθαρά χέρια ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Με τα χέρια σου ή ένα κουτάλι, σχημάτισε κεφτεδάκια και βάλε το στο ταψί. Ψήσε μέχρι τα κεφτεδάκια να ροδίσουν και να ψηθούν πλήρως, 20 έως 25 λεπτά.

Για τη σάλτσα:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακάτεψε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, την καστανή ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρεμμύδι και άφησέ το να σιγοβράσει ελαφρά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το corn flour με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και ανακάτεψε με ένα κουταλάκι να ενωθούν. Πρόσθεσέ το στο μείγμα σόγιας-σησαμιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Απόσυρε από τη θερμοκρασία και άφησέ το την άκρη.

Για να σερβίρεις, ρόλαρε απαλά τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ή σέρβιρε στο πλάι. Συνόδευσε με λευκό ρύζι στον ατμό και διάφορα ωμά λαχανικά, όπως καρότα σε φέτες, αγγούρια, ψιλοκομμένο λάχανο και κρεμμύδι. Γαρνίρισε με σουσάμι.

Διαβάστε επίσης:

Σε ποιον τομέα ευνοείται το κάθε ζώδιο και ωροσκόπος σύμφωνα με τη νέα Σελήνη

Τα καλύτερα σνακ πριν τον ύπνο για να αποφύγεις τα spikes της γλυκόζης
 

Πηγή: savoirville