8 healthy καλοκαιρινά σνακς για το γραφείο ή την παραλία

Ό,τι κι αν επιλέξεις ως ενδιάμεσο snack, να θυμάσαι είναι πως όλες οι επιλογές, ακόμα και οι πιο «παχυντικές» έχουν θέση στην διατροφή σου, αρκεί πάντα να είσαι προσεκτική στην ποσότητα και την συχνότητα που τις καταναλώνεις!

Το καλοκαίρι σίγουρα αποτελεί εξαιρετική περίοδο αν θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου, καθώς οι επιλογές για υγιεινά και νόστιμα snacks είναι πολλές, ενώ η ζέστη πολλές φορές μειώνει την επιθυμία σου για μεγάλα και θερμιδογόνα γεύματα.

Είτε είσαι στο γραφείο, είτε σε μία κοντινή παραλία, σου προτείνω πάντα μαζί σου να έχεις ένα γευστικό και γρήγορο «snack to go» ώστε να ελέγχεις καλύτερα την πείνα σου και να παραμένεις γεμάτη ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας.

Φρούτα με ξηρούς καρπούς και γιαούρτι

Είναι η νούμερο ένα επιλογή snack και όχι άδικα, αφού τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πολλά και σίγουρα θα έχεις κάποιο αγαπημένο. Για καλύτερο κορεσμό σου προτείνω να τα συνδυάσεις με ξηρούς καρπούς και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Φυσικά, μπορείς να προσθέσεις και κάποιο spread ξηρών καρπών, όπως το φυστικοβούτυρο ή το αμυγδαλοβούτυρο απλώς πρόσεξε να μην το παρακάνεις στην ποσότητα.

Smoothies

Τα smoothies αποτελούν εξαιρετική επιλογή για εσένα που θέλεις κάτι γρήγορο και δροσερό στην δουλειά ή στο δρόμο! Πρόσθεσε διάφορα φρούτα, γάλα ή γιαούρτι, λίγους ξηρούς καρπούς και μέλι, και το smoothie σου είναι έτοιμο χωρίς πολύ προετοιμασία. Extra tip: Μία μικρή παγίδα που πολλές φορές πέφτουμε, σε σχέση με τα διάφορα smoothies, είναι ότι τελικά χάρη στα συστατικά που περιέχουν, μετατρέπονται σε ένα αρκετά θερμιδογόνο snack, επομένως προτίμησε να το φτιάξεις εσύ στο σπίτι σου περιορίζοντας σημαντικά τις θερμίδες!

Sticks λαχανικών με τυρί κρέμα Light, κατίκι ή ανθότυρο

Τα sticks λαχανικών από αγγούρι, καρότο ή τα ντοματίνια είναι εξαιρετική επιλογή, ειδικά όταν θέλεις κάτι αλμυρό. Συνδύασε τα με τυρί κρέμα ή τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών για περισσότερη πρωτεΐνη αλλά και κορεσμό. Ενώ είναι ένα snack που σου προσδίδει ελάχιστες θερμίδες και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες.

Ψωμί ολικής άλεσης με avocado και ντοματίνια

Μία εναλλακτική μορφή από το κλασικό τοστ με τυρί και γαλοπούλα που ήδη γνωρίζεις. Το avocado θα σου προσφέρει τα «καλά λιπαρά» που χρειάζεσαι ειδικά το καλοκαίρι για λαμπερή επιδερμίδα ενώ προσθέτοντας και κάποιο λαχανικό, όπως τα ντοματίνια, το snack σου είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε κρατάει χορτάτη για περισσότερες ώρες.

Toast με τυρί και ψητά λαχανικά

Το καλοκαίρι τα ψητά λαχανικά έχουν την τιμητική τους. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να εντάξεις περισσότερα λαχανικά στην διατροφή σου και να μην τα καταναλώνεις συνεχώς με την μορφή «σαλάτας».

Wraps με τόνο ή καπνιστό σολομό

Ένα κρύο αλμυρό snack για όπου κι αν βρίσκεσαι. Δοκίμασε να προσθέσεις κρεμώδες τυρί χαμηλών λιπαρών, φύλλα μαρουλιού και φέτες τόνου ή σολομού. Σου προσδίδει ελάχιστες θερμίδες ενώ σου υπόσχεται κορεσμό για ώρες.

Σπιτικό παγωτό

Ναι, πολύ καλά διάβασες. Φυσικά και το παγωτό ανήκει στα αγαπημένα μας snack το καλοκαίρι, κι αυτό που μπορείς να κάνεις για να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις είναι να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Η homemade εκδοχή είναι πάντα προτιμότερη από διατροφικής άποψης σε συνδυασμό με το ότι είναι και καλύτερη ποιοτικά. Έτσι, θα γλυτώσεις περιττές θερμίδες, ζάχαρη και κορεσμένο λίπος που περιέχουν τα συσκευασμένα παγωτά και παράλληλα θα μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και καθημερινά, σε μικρή ποσότητα.

Μπάρες δημητριακών με φρούτα

Είναι μία επιλογή που ταιριάζει σε κάθε εποχή, ενώ αδιαμφισβήτητα είναι εύκολη και πολύ χορταστική. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να δοκιμάσεις να φτιάξεις στο σπίτι τις δικές σου μπάρες δημητριακών , μειώνοντας κατά πολύ το θερμιδικό φορτίο , καθώς μία μπάρα εμπορίου ανάλογα με το τι περιέχει μπορεί να αγγίξει και τις 600-700 θερμίδες , μετατρέποντας το snack σου σε «θερμιδική βόμβα».

Ό,τι κι αν επιλέξεις ως ενδιάμεσο snack, αυτό που θέλω πάντα να θυμάσαι είναι πως όλες οι επιλογές, ακόμα και οι πιο «παχυντικές» έχουν θέση στην διατροφή σου , αρκεί πάντα να είσαι προσεκτική στην ποσότητα και την συχνότητα που τις καταναλώνεις!

Πηγή: Savoir Ville