H συνταγή για κρέπες για ένα άτομο, γιατί δεν ξυπνάμε όλοι με παρέα

Μια καλή εναλλακτική των pancakes: η κρέπα.

Οι περισσότερες συνταγές για κρέπες αφορούν περίπου 22 έως 24 κρέπες, κάτι που δεν βολεύει αν είσαι μόνη σου και δεν σκοπεύεις να καλέσεις ένα μικρό γαλλικό χωριό για πρωινό. Έτσι, παρακάτω θα βρεις μία συνταγή προσαρμοσμένη, για ένα άτομο.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τέσσερα υλικά — αλεύρι, βούτυρο, γάλα, αυγό — και ένα σύρμα ανάδευσης. Αυτή η συνταγή θα σου δώσει τρεις μικρές κρέπες, δίνοντάς σου και τρεις διαφορετικές επιλογές για γέμιση.

Tι θα χρειαστείς:

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1 1/2 κουταλιά της σούπας αυγό* (σου εξηγώ παρακάτω τι εννοώ)

λίγο αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

Χτύπησε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ για ένα λεπτό μέχρι να αφρατέψει – ο κρόκος και τα ασπράδια πρέπει να ενωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, μέτρησε μιάμιση κουταλιά της σούπας από το χτυπημένο αβγό και κρατήστε το υπόλοιπο.

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι.

2. Χτύπησε τα υλικά μαζί μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.

3. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και άπλωσε λίγο βούτυρο. Εάν έχετε τη συσκευή για κρέπες, χρησιμοποίησε εκείνη.

4. Ρίξε 3 έως 4 κουταλιές της σούπας από τον χυλό στο κέντρο του τηγανιού και γύρισε γύρω γύρω έτσι ώστε ο χυλός να καλύψει το τηγάνι.

5. Ψήσε την κρέπα για 45 δευτερόλεπτα μέχρι η επιφάνεια της κρέπας να αρχίσει να φαίνεται στεγνή.

6. Με μια σπάτουλα γύρισε την κρέπα από την άλλη πλευρά. Ψήσε για 15 έως 20 δευτερόλεπτα ακόμη, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

7. Τύλιξε την κρέπα στη μέση και μετά ξανά άλλη μία για να δημιουργήσεις τρίγωνο. Επανάλαβε με τον υπόλοιπο χυλό και σερβίρετε με σιρόπι, πραλίνα, φρούτα, μαρμελάδα, ό,τι αγαπάς. Για μερικούς από εμάς αρκεί ξύσμα λεμονιού και ένα γενναίο πασπάλισμα άχνης ζάχαρης.

Δείτε επίσης

Σάντουιτς τσιαπάτα με μπιφτέκι μανιταριών και καυτερά ντοματίνια

Η νέα σειρά ‘Under the Banner of Heaven’ γίνεται η αφορμή να συναντηθούν στην οθόνη ο Andrew Garfield με την Daisy Edgar-Jones

Πηγή: savoirville