Κλείσιμο

Χανιώτικο μπουρέκι (χωρίς φύλλο)

Ζουμερό, γευστικό και πολύ αρωματικό, το μπουρέκι είναι ένα φαγητό που το απολαμβάνεις ζεστό (καυτό για την ακρίβεια) ή κρύο (ακόμα και παγωμένο).

Η @themothercook φτιάχνει ένα μπουρέκι από ζουμερά κολοκυθάκια, ροδέλες πατάτας καλυμμένες με βουτυράτη μυζήθρα και πολλά μυρωδικά!!

Τόσο δυόσμο και μαϊντανό που σχεδόν το κάνουν να φαίνεται πράσινο.

Πώς θα το φτιάξεις:

Με το μαντολίνο (για ευκολία και ομοιομορφία) κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες, μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μερικές ώρες ή να το βάλουμε αμέσως στο ταψί και να το ψήσουμε. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Όταν περάσει η πρώτη ώρα, ανακατεύουμε το φαγητό, να σπάσει η κρούστα που έχει δημιουργηθεί. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο καλό ψωμί και μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα. 

Διαβάστε ακόμη:

5 μοναδικές συνταγές για το επόμενο ραντεβού σου στο σπίτι

Υπάρχει πιο υγιής τρόπος να δούμε το σωματικό λίπος;

 

Πηγή: www.savoirville.gr