Φτιάξτε «κεφτέδες» από πατάτα, καρότο και γλυκοπατάτα

Ιδανικό για ένα πιάτο με αυγά και σαλάτα ρόκα

Ανακάτεψε τα υλικά αμέσως πριν τα μαγειρέψεις, διαφορετικά τα λαχανικά θα αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους στο μείγμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε συνδυασμό τριμμένων λαχανικών, π.χ. μάραθο, παντζάρι και μπρόκολο.

Tι θα χρειαστείς:

2 φλιτζάνια ξεχωριστά, με τριμμένη πατάτα, καρότο και γλυκοπατάτα

  • ¼ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινου, καβουρδισμένοι
  • ½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ φλιτζάνι απλό αλεύρι 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • τριμμένο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • ελαιόλαδο, για το μαγείρεμα
  • για να το σερβίρεις: 4 αυγά τηγανητά ή ποσέ, ζεστές ψητές ντομάτες, ρόκα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Άπλωσε την τριμμένη πατάτα σε μια μεγάλη καθαρή πετσέτα και τύλιξε σφιχτά. Κρατώντας τα άκρα, στρίψε για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρά  και μετά βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα καρότα, τη γλυκοπατάτα, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τους σπόρους κύμινου και ανακάτεψε να ενωθούν.
  2. Πασπάλισε με την παρμεζάνα, το αλεύρι, το αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακάτεψε ξανά μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε το αυγό.
  3. Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σε παρτίδες, πρόσθεσε ½ φλιτζάνι από το μείγμα στο τηγάνι και με ένα πιρούνι άπλωσέ το σε μια ομοιόμορφη στρώση, αλλά μην τα πιέσεις. Μαγείρεψε για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  4. Μοίρασε σε 4 πιάτα και σέρβιρε με αυγό, ψητές ντομάτες και σαλάτα.
Πηγή: Savoir Ville
TAGS: φαγητό