Bacchanalia London: Εστιατόριο εμπνέεται από την ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία - Δείτε φωτογραφίες

Πολλά από τα έργα ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης που αναπαρίστανται έχουν ηλικία μεγαλύτερη των δύο χιλιετιών

Το γραφείο σχεδιασμού εσωτερικών χώρων Martin Brudnizki Design Studio ολοκλήρωσε εστιατόριο με αναφορές στην ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία και με γλυπτά του Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst. To Bacchanalia London βρίσκεται στον αριθμό 1 Mount Street στο Mayfair του Λονδίνου, σε πρώην εκθεσιακό χώρο της Porsche.

Το εστιατόριο Bacchanalia London

Στην κεντρική τραπεζαρία δεσπόζουν πέντε μνημειωδών διαστάσεων γλυπτά που σχεδίασε ο Hirst: ένας πτερωτός λέοντας, ένας μονόκερος τον οποίον ιππεύουν δύο πτερωτοί εραστές, ένας άλλος μονόκερος, η Μέδουσα και ο Βάκχος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dezeen (@dezeen)

Οι τοίχοι του χώρου είναι καλυμμένοι με τοιχογραφίες που δημιούργησε ο Gary Myatt, εμπνευσμένες από πίνακα του 1847 του Γάλλου ζωγράφου Thomas Couture, στον οποίο απεικονίζονται Ρωμαίοι την περίοδο της παρακμής της αυτοκρατορίας. Ωστόσο, εδώ οι φιγούρες με κλασική περιβολή κρατούν λάπτοπ και iPhones.

Το εστιατόριο Bacchanalia London

Πολλά από τα έργα ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης που αναπαρίστανται έχουν ηλικία μεγαλύτερη των δύο χιλιετιών. Περισσότερα από 300 βιβλία φύλλων χρυσού 24 καρατίων χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση. Πάνω από 400.000 πλακίδια χρησιμοποιήθηκαν στη διακόσμηση της τουαλέτας γυναικών για να φέρουν στον νου βλάστηση οπωρώνα, εμπνευσμένου από τον Κήπο των Εσπερίδων.

Το εστιατόριο Bacchanalia London

Οι ανδρικές τουαλέτες στοχεύουν να αναπαραστήσουν τον Άδη, τον Κάτω Κόσμο.

Το εστιατόριο Bacchanalia London

Το εστιατόριο Bacchanalia London

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ