Φτιάξτε εύκολη παέγια θαλασσινών - Τι θα χρειαστείτε

Η παέγια παρασκευάζεται με λαχανικά, κρέας ή θαλασσινά και χρονολογείται από τις αρχές του 1800

Είναι εύκολο να φτιάξεις παέγια, το κλασικό ισπανικό πιάτο με ρύζι με ένα τηγάνι, λαχανικά και φρέσκα θαλασσινά.

Η παέγια παρασκευάζεται με λαχανικά, κρέας ή θαλασσινά και χρονολογείται από τις αρχές του 1800. Αυτή η έκδοση χρησιμοποιεί μόνο θαλασσινά και λαχανικά, αλλά μη διστάσεις να προσθέσεις λουκάνικο, κοτόπουλο ή χοιρινό και να αφαιρέσεις τις επιλογές οστρακοειδών που δεν σου αρέσουν.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χτένια αντί για γαρίδες ή όποιον συνδυασμό κρέατος, ψαριού ή λαχανικών λαχταράς. Μπορείς επίσης να παραλείψεις εντελώς το κρέας και να δοκιμάσεις παέγια λαχανικών.

Συμβουλές για την καλύτερη παέγια

  1. Πρόσθεσε πρώτα την πρωτεΐνη στο τηγάνι.
  2. Ενώ προτιμάμε το ρύζι Arborio για την παέγια, μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικούς τύπους ρυζιού. Διάβασε τις οδηγίες της συσκευασίας για να προσαρμόσεις τον χρόνο μαγειρέματος και την ποσότητα του υγρού που απαιτείται. Ορισμένες ποικιλίες, όπως το καστανό ρύζι, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ψηθούν.
  3. Μην ανακατεύεις το ρύζι κατά το μαγείρεμα. Το ανακάτεμα θα δημιουργήσει υφή από ριζότο και θα αποτρέψει τη δημιουργία γευστικής κρούστας στον πάτο του τηγανιού.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 500 γρ καλαμάρια, ξεπλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε φέτες
  • αλάτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κούπας ρύζι arborio
  • 3 1/2 κούπες ζωμό θαλασσινών
  • 12 μύδια
  • Φέτες μαϊντανού και λεμονιού, για γαρνίρισμα

Πώς να το φτιάξεις:

  1. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέστε τις γαρίδες, τα καλαμάρια και μια πρέζα αλάτι. Μαγείρεψε για 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι γαρίδες, ανακατεύοντας λίγο. Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερε σε ένα μεσαίο μπολ.
  2. Μείωσε τη θερμότητα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Μαγείρεψε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Πρόσθεσε το σκόρδο, μαγείρεψε 2 λεπτά. Πρόσθεσε το ρύζι, μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Στο τηγάνι, πρόσθεσε τον ζωμό ανακατεύοντας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το ρύζι στο τηγάνι. Ζέστανε μέχρι να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Βράσε, χωρίς να ανακατεύει για, 15 λεπτά. Τοποθετήσε τις γαρίδες, τα καλαμάρια και ό,τι άλλο χρησιμοποιήσεις και έχεις ήδη σοτάρει από πριν, πάνω από το ρύζι. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο και μαγείρεψε άλλα 10 με 16 λεπτά ή μέχρι μαλακώσει το ρύζι.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, σβήσε τη θερμοκρασία και άφησε να σταθεί, σκεπασμένο, 10 λεπτά πριν σερβίρεις. Γαρνίρισε με μαϊντανό και χυμό λεμονιού.
Πηγή: Savoir Ville