Οι 10 πόλεις με τις καλύτερες πιτσαρίες στον κόσμο - Με ποια μοιράζεται η Ρώμη την πρώτη θέση

Οι Ιταλοί ειδικοί του 50 Top Pizza δημοσίευσαν την έρευνά τους για τις καλύτερες πιτσαρίες για το 2022 στον κόσμο.

Είτε σας αρέσει η πίτσα με λεπτή ζύμη που μπορείτε να βρείτε στη Νέα Υόρκη είτε προτιμάτε μια πιο χοντρή επιλογή όπως αυτή του Ντιτρόιτ, είναι πιθανό να έχετε μια αρκετά ισχυρή άποψη για το τι κάνει την τέλεια πίτσα και πού θα τη βρείτε.

Οι Ιταλοί ειδικοί του 50 Top Pizza δημοσίευσαν την έρευνά τους για τις καλύτερες πιτσαρίες για το 2022 στον κόσμο.

Κατατάσσουν τις πιτσαρίες με βάση τα εξής χαρακτηριστικά:

  • εξυπηρέτηση πελατών,
  • καθαριότητα και ομορφιά του περιβάλλοντος και
  • γεύση και γενική υγιεινή του φαγητού

Στην πρώτη θέση: Νέα Υόρκη και Ρώμη

Στην πρώτη θέση των πόλεων με τις καλύτερες πίτσες ισοβαθμούν: η Νέα Υόρκη και η Ρώμη.

Κάθε πόλη είχε πέντε από τις καλύτερες πιτσαρίες στον κόσμο, που ήταν περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πόλη στη λίστα του 50 Top Pizza’s.

Στη Νέα Υόρκη, η κορυφαία πιτσαρία είναι η Una Pizza Napoletana. Το εστιατόριο Lower East Side είναι διάσημο για τις ναπολιτάνικές πίτες 12 ιντσών ψημένες σε ξυλόφουρνο από τον αυτοδίδακτο σεφ Anthony Mangieri. Ακολουθούν τα Ribalta NYC, Song’E Napule, Kesté Fulton και Ops.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κορυφαία πιτσαρία στη Ρώμη είναι η Seu Pizza Illuminati. Ο σεφ πίσω από το εστιατόριο, Pier Daniele Seu, είναι γνωστός για τη δημιουργία εξαιρετικά ελαφριάς ζύμης και τη χρήση πειραματικών επικαλύψεων.

Οι υπόλοιπες πιτσαρίες της λίστας στη Ρώμη είναι οι 180g Pizzeria Romana, Qvinto, Sbanco και Sant’Isidoro – Pizza & Bolle.

Μετά τη Νέα Υόρκη και τη Ρώμη, μερικές από τις πόλεις με τις περισσότερες πιτσαρίες που εμφανίζονται στη λίστα του 50 Top Pizza είναι η Νάπολη, το Λονδίνο και το Τόκιο, με κάθε πόλη να έχει τέσσερα εστιατόρια στη λίστα.

Σημειωτέον, η Νάπολη είχε και τις τέσσερις πιτσαρίες της στην κατάταξη στις 10 πρώτες θέσεις της συνολικής λίστας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αδιαμφισβήτητη «γενέτειρα της πίτσας» φιλοξενεί τέσσερις από τις καλύτερες πιτσαρίες στον κόσμο: 50 Kalò, 10 Diego Vitagliano Pizzeria, Francesco & Salvatore Salvo και La Notizia 94.

Το Σάο Πάολο της Βραζιλίας αξίζει επίσης τιμητική διάκριση, καθώς η πόλη έχει τρεις πιτσαρίες που κατατάσσονται στις 100 καλύτερες στην έρευνα.

Οι 10 κορυφαίες πόλεις στον κόσμο με τις καλύτερες πιτσαρίες:

1. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και Ρώμη, Ιταλία

3. Νάπολη, Ιταλία
4. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
5. Τόκιο, Ιαπωνία
6. Castera, Ιταλία
7. Παρίσι, Γαλλία
8. Μιλάνο, Ιταλία
9. Κοπενχάγη, Δανία
10. Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Πηγή: moneyreview