Κλείσιμο

Σταΐκούρας για 10ετές ομόλογο: Αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη επενδυτών και αγορών

«Η μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας και η διατήρησή του σε χαμηλό επιτόκιο αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών στην εφαρμοζόμενη πολιτική της Κυβέρνησης και στις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας«, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταΐκούρας μετά το νέο ιστορικό χαμηλό για το δεκαετές ελληνικό ομόλογο.

«Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», αναφέρει ο κ. Σταΐκούρας.

Σήμερα το 10ετές ομόλογοστη δευτερογενή αγορά διαπραγματευόταν με απόδοση 0,962% από 1,08% που κυμαινόταν χθες. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου κυμαινόταν στο 0,37% με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,33% απο 1,44% που έκλεισε χθες στο ΗΔΑΤ. Η αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα συνδέεται τόσο με το ευνοικό κλίμα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης (σ.σ η απόδοση του Ιταλικού 10ετούς είχε ήδη υποχώρησει κάτω από το 1%) όσο και από την επιδίωξη των επενδυτών να πετύχουν υψηλότερες αποδόσεις.

Πηγή: skai.gr