Κλείσιμο

Ρέντης: Μεγάλες αυξήσεις στο μοσχάρι και σε φρούτα – Ενδεικτικές τιμές στα ψάρια

Σημαντικές αυξήσεις στο μοχαρίσιο κρέας και σε φρούτα κατέγραψε μεταξύ άλλων η κάμερα του ΣΚΑΪ στην αγορά του Ρέντη. 

Όπως τόνισε ο κρεοπώλης κ. Βαλτετσιώτης «δεχθήκαμε μεγάλες πιέσεις, ήταν αναπόφευκτες οι αυξήσεις δεν μπορούσαμε να τις απορροφήσουμε άλλο». Μάλιστα, έκανε λόγο για αυξήσεις στο μοσχάρι κοντά στα 2 ευρώ ανά κομμάτι, ενώ στο κοτόπουλο εξήγησε πως οι τιμές ήταν ήδη αυξημένες, ενώ το αρνί και το χοιρινό δεν είχαν ακόμα αύξηση. «Θα είναι δύσκολη χρονιά φέτος με το κρέας» προειδοποίησε. 

Ιχθυοπώλης δήλωσε ότι η πρώτη ανατίμηση στα ψάρια σημειώθηκε στις αρχές καλοκαιριού, οπότε οι τιμές σε γενικές γραμμές παραμένουν σταθερές. «Έχουμε καταφέρει και έχουμε απορροφήσει την αύξηση, αλλά τα ψάρια είναι είδος που καθημερινά αλλάζουν οι τιμές ανάλογα με τον καιρό και άλλους παράγοντες» εξήγησε. Όσον αφορά τις τιμές στου Ρέντη η Πεσκανδρίτσα σήμερα πωλείται προς 11,50 ευρώ το κιλό, το καπόνι προς 19,90 ευρώ, ο μπακαλιάρος προς 21,90 ευρώ, η σκορπίνα προς 23,50 ευρώ και το μπαρμπούνι προς 15,50 ευρώ το κιλό.


Ο έμπορος οπωροκηπευτικών Γιάννης Σιδέρης σχολίασε από πλευράς του ότι «στην κακοκαιρία είναι που ακριβαίνουν τα αγροτικά προϊόντα, τα είδη εξαρτώνται αποκλειστικά από τις καιρικές συνθήκες όχι το κόστος των καυσίμων» υπογραμμίζοντας μάλιστα πως έχει καταστραφεί το 80% της παραγωγής. Εντόπισε το πρόβλημα των ανατιμήσεων σε «μήλα, μπανάνες, όλα τα υπαίθρια, όσα είναι αποθηκευμένα δεν έχουν ανέβει οι τιμές». «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» υπογράμμισε.  

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr