Άλμα 3,5% για το πετρέλαιο - Πάνω από τα 97 δολάρια το βαρέλι στις αγορές

Tο Μπρεντ σημειώνει αύξηση στα 97,7 δολάρια το βαρέλι - Oι ΗΠΑ και οι εταίροι τους συμφώνησαν να ορίσουν ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό αργό πετρέλαιο σε σταθερό επίπεδo

Άλμα 3,5% καταγράφει αυτή την ώρα στις αγορές το πετρέλαιο, ξεπερνώντας τα 97 δολάρια το βαρέλι. Ειδικότερα, το Μπρεντ σημειώνει αύξηση στα 97,7 δολάρια το βαρέλι (+3,55%), ενώ το αργό διαπραγματεύεται στις αγορές στα 91,5 δολάρια το βαρέλι (+3,38%)., 

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους συμφώνησαν να ορίσουν ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό αργό πετρέλαιο σε σταθερό επίπεδο, αντί για κυμαινόμενο που κινείται με τις τιμές αναφοράς του αργού, δήλωσαν στο Bloomberg αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο επίπεδο θα καθοριστεί η τιμή, αλλά θα είναι ένας σταθερός αριθμός και όχι μια έκπτωση σε σχέση με το Brent, δήλωσαν αξιωματούχοι του συνασπισμού που γνωρίζουν το θέμα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να τεθεί το ανώτατο όριο για το αργό πετρέλαιο πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που θα αυξήσει τις πιθανότητες να πείσει τη Ρωσία να πουλήσει τουλάχιστον ορισμένες ποσότητες μέσω του προγράμματος.

Πηγή: skai.gr