Μητσοτάκης: Έως τα 72/Μwh η επιδότηση σε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου σε νοικοκυριά

"Από τον Απρίλιο αυξάνεται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου. Για τα σπίτια θα φτάσει έως και τα €72/MWh, από €40 που είναι σήμερα. Για τους επαγγελματίες η ενίσχυση θα είναι διπλάσια ώστε να καλύπτει τελικά το 50% της αύξησης και να φτάσει ως τα €130/MWh".

Αυτό τόνισε μέσω ανάρτησης του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοψίζοντας τα όσα ανέφερε κατά την ομολία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, 250.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν τον Απρίλιο διπλή δόση.

Παράλληλα, οι οικογένειες θα έχουν μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού. Ωφελημένα, δηλαδή, θα είναι 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά με περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια μέλη, ανέφερε συνοψίζοντας πως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα στηριχθούν με 200 ευρώ που θα διατεθούν τον μήνα Απρίλιο, απευθείας, σε 900.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως τα ποσά αυτ'α θα είναι ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται με άλλες οφειλές.

Παράλληλα, δήλωσε πως η κυβέρνηση ενισχύει το διαθέσιμο εισόδημα σχεδόν όλων των Ελλήνων, μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ όχι κατά 30% -όπως είχε αρχικά υποσχεθεί- αλλά κατά 35%, και αυτό χάρη σε μία πολιτική ευθύνης που θέλει τις κοινωνικές παροχές να στηρίζονται πάντα στις δημοσιονομικές μας αντοχές.

Πηγή: skai.gr