Κλείσιμο

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς φέρατε την χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα επιβεβαιώσουν την ελάφρυνση των νοικοκυριών, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τριτολογία του στην Βουλή.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή ακρίβεια, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «κανείς προϋπολογισμός δεν μπορεί να απορρηφήσει πλήρως τις αυξήσεις του κόστους της ενέργειας, γι' αυτό και επιμένω ότι η απάντηση στο πρόβλημα πρέπει να είναι και ευρωπαϊκή».

Για τις ΜμΕ παραδέχτηκε ότι υπήρχε πράγματι αδικία με την απότομη αύξηση στους λογαριασμούς, και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε ότι ένα κομμάτι αυτής της αύξησης θα επιστραφεί».

Ακολούθως αναφέρθηκε σε ειρωνικό τόνο στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Χαίρομαι που συμφωνήσαμε για το θέμα των υπερκερδών. Είστε κοινοβουλευτικά εύστροφος, οπότε προσαρμόστε τις ομιλίες σας. Πού και πού μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ΡΑΕ θα τα λάβει όλα υπόψη. «Είμαστε σύμφωνοι να φορολογήσουμε τα υπερβάλλοντα κέρδη» επανέλαβε.

Τέλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Καλό είναι να θυμόμαστε ότι στις εκλογές του 2015 δεν πήγαμε οικειοθελώς, δεν έληγε η θητεία της κυβέρνησης, χρησιμοποιήσατε το Σύνταγμα για να ρίξετε την κυβέρνηση και να σύρετε τη χώρα σε εκλογές μαζί με την Χρυσή Αυγή».

Η τελευταία αναφορά μάλιστα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Και κατέληξε: «'Ηρθατε τάζοντας ότι θα σκίσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, είπατε ψέματα ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, βάλατε υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη, το asset σας, εσείς φέρατε το δημοψήφισμα, εσείς φέρατε τη χώρα στο χείλος της χρειοκοπίας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr