Βρετανία: Ενισχύεται η στερλίνα μετά τη νίκη Σούνακ - Θετική αντίδραση από τις αγορές

Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,47% έναντι του δολαρίου στο 1,1329 δολάριο και 0,4% έναντι του ευρώ στις 87,14 λίρες

Ενισχύεται σήμερα, Τρίτη η βρετανική λίρα στα 1,13 δολάρια ενώ παράλληλα οι αποδόσεις χρυσού επέστρεψαν στο επίπεδο που ήταν πριν από τον μίνι προϋπολογισμό της Λιζ Τρας, καθώς οι παγκόσμιες αγορές καλωσόρισαν τον Ρίσι Σούνακ στην πρωθυπουργία της Βρετανίας βλέποντας θετικά τον ερχομό του. 

Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,47% έναντι του δολαρίου στο 1,1329 δολάριο και 0,4% έναντι του ευρώ στις 87,14 λίρες.

Στερλίνα

Παράλληλα, το επιτόκιο του 20ετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,9% αφού ξεπέρασε το 5% μετά τις μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές περικοπές του Kwasi Kwarteng.

Ομόλογο

Ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών είναι ο τρίτος κατά σειρά πρωθυπουργός της Βρετανίας μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες και θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από οικονομικές και πολιτικές κρίσεις μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.

Στην πρώτη του ομιλία ως Πρωθυπουργός σήμερα, ο Ρίσι Σούνακ υποσχέθηκε να διορθώσει τα «λάθη» της ηγεσίας της Τρας και προϊδέασε το βρετανικό λαό για «δύσκολες αποφάσεις».

Πηγή: skai.gr