ΔΝΤ: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη η Αθήνα να εφαρμόσεις τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στ πρόσφατο συμφωνηθέν πρόγραμμα επισήμανε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

"Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος για να μπορέσει να ξεπεράσει τις δύσκολες και βαθιές προκλήσεις που αντιμετωπίζει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, στο οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε πρόσφατα έχουν γίνει προσαρμογές στη δυνατότητα της Ελλάδας να το εφαρμόσει.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο κ. Ράις σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Τέλος, το στέλεχος του ΔΝΤ πρόσθεσε πως η γενική γραμματέας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα ταξιδέψει στη Μόσχα προκειμένου να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του G20.

Κάλεσμα
προς τα μέλη της τρόικα να υιοθετήσουν μία κοινή θέση όσον αφορά το λάθος στον υπολογισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών για τη διαμόρφωση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής απηύθυνε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο της επιστολής του Όλι Ρεν μέσω της οποίας ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων απέρριπτε το εν λόγω ζήτημα ως «μη βοηθητικό».

Για παρερμηνεία σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Όλι Ρεν σχετικά με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα έκανε πάντως λόγο ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για περαιτέρω μείωση των μισθών.

Πηγή: skai.gr