Κλείσιμο

Στουρνάρας: Ζητάμε κοινή θέση από τρόικα για πολλαπλασιαστή

Κάλεσμα προς τα μέλη της τρόικα να υιοθετήσουν μία κοινή θέση όσον αφορά το λάθος στον υπολογισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών για τη διαμόρφωση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο χθεσινής επιστολής του Όλι Ρεν μέσω της οποίας ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων απέρριπτε το εν λόγω ζήτημα ως «μη βοηθητικό»

Παράλληλα, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι η διένεξη για το ζήτημα του πολλαπλασιαστή εγείρει τον κίνδυνο «διάβρωσης της εμπιστοσύνης που έχουμε επίπονα χτίσει» κατά τα τελευταία χρόνια, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Εξερχόμενος σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ρεν τοποθετήθηκε για το επίμαχο ζήτημα, η Αθήνα έχει ζητήσει κοινή θέση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρά ταύτα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε απαισιόδοξος για το εάν θα υπάρξει τελικά κοινή θέση από την πλευρά της τρόικα, αρνούμενος να τοποθετηθεί αν η χώρα μας θα επιμείνει στο θέμα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ