Πηγές: Η Ελλάδα δε δέχεται καμία συμφωνία για παράταση του προγράμματος στο Eurogroup

Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί καμία συμφωνία που να συνδέεται με παράταση του υπάρχοντος προγράμματος στήριξης στο έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, όπως δήλωσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αθήνα θα παρουσιάσει στο Eurogroup τη δική της πρόταση για μια προσωρινή συμφωνία-γέφυρα, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες της χώρας έως ότου η κυβέρνηση να οριστικοποιήσει το τελικό της σχέδιο αναφορικά με το χρέος και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα περιμένει σκληρή στάση από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων της στο Eurogroup, με αιχμή την τήρηση των συμφωνημένων δεσμεύσεων και την περαιτέρω παράταση του υφιστάμενου προγράμματος – που κανονικά εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο Euro-working Group της Πέμπτης ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις στην ελληνική πλευρά προς ακριβώς αυτή την κατεύθυνση προκαλώντας την απομάκρυνση από τις ελληνικές θέσεις, ακόμα και χωρών φιλικά προσκείμενων προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα η Γερμανία διεμήνυσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει τις θέσεις της ακόμα και πριν το έκτακτο Eurogroup, προσθέτοντας μάλιστα πως είναι τελείως «ανοιχτή» για το τι θα γίνει αφότου εκπνεύσει το ισχύον πρόγραμμα στήριξης.

Αυστηρά μηνύματα έστειλαν επίσης η Ισπανία και η Πορτογαλία.


Πηγή: skai.gr