Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου

Έκτακτο Eurogroup, με αντικείμενο την Ελλάδα, θα λάβει χώρα στις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όπως επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 18:30 ώρα Ελλάδος.



Το Eurogroup για την Ελλάδα θα γίνει μια μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντήσει για πρώτη φορά την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Το κρίσιμο τακτικό Εurogroup, όπου, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει λεπτομερώς τις θέσεις, θα ακολουθήσει στις 16 Φεβρουαρίου.

Η σύγκληση της έκτακτης συνεδρίασης έρχεται μια ημέρα αφότου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε αντίθετος στο ενδεχόμενο ενός προγράμματος-γέφυρας για την Ελλάδα, που αποτελεί μια από τις βασικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Μια ημέρα νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε πως από τις 11 Φεβρουαρίου θα πάψει να δέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, που αποτελούν και κύριους χρηματοδότες του κράτους, μέσω των δημοπρασιών εντόκων γραμματίων.




Πηγή: skai.gr