Η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει τα σχέδιά της πριν το Eurogroup, διαμηνύει το Βερολίνο

Μήνυμα στην Αθηνά, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τα σχέδιά της πριν το έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, έστειλε την Παρασκευή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω του εκπροσώπου του, Μάρτιν Γιάγκερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κ. Γιάγκερ δήλωσε ότι το Βερολίνο είναι «απολύτως ανοιχτό» για το τι θα συμβεί αφού λήξει το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο, εφόσον η Αθήνα δεν ζητήσει τεχνική παράταση, εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.

Τόνισε δε πως οποιαδήποτε αλλαγή κατεύθυνσης στο ελληνικό πρόγραμμα θα ήταν ένα κακό σημάδι.

Ο κ. Γιάγκερ προανήγγειλε δε, ότι το ελληνικό θέμα θα συζητηθεί – εκτός επίσημης ατζέντας – κατά τη συνεδρίαση του G20 στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπουργοί οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μη δεχτεί καμία συμφωνία που να προβλέπει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος στο έκτακτο Eurogroup, παρά τις πιέσεις που περιμένει πως θα δεχτεί και προτίθεται αντίθετα να παρουσιάσει την πρότασή της για μια προσωρινή συμφωνία-γέφυρα.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης - skai.gr