Κλείσιμο

Βρετανία: Τέλος τα Botox και τα fillers στους κάτω των 18- Απαγόρευεται με νόμο

Σε άτομα κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν πλέον να χορηγηθούν μπότοξ και fillers στα χείλη  βάσει ενός νέου νόμου στην Αγγλία.

Ο νόμος Botulinum Toxin and Cosmetic Fillers (Children), που τέθηκε σε ισχύ στην Αγγλία την Παρασκευή, κρίνει παράνομο να χορηγούνται τα προϊόντα ή να κλείνεται ραντεβού για άτομα κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Σε διαφορερετική περίπτωση θα υπάρξει ποινική δίωξη και πρόστιμο.

Ο νόμος ισχύει για όσους επισκέπτονται εκτός Αγγλίας ή έχουν άδεια από κάποιον άνω των 18 ετών.

Ωστόσο, οι θεραπείες μπορούν ακόμη να εγκριθούν από ιατρό για να πραγματοποιηθούν από γιατρό, νοσοκόμα, οδοντίατρο ή φαρμακοποιό σε άτομα κάτω των 18 ετών με κλινική ανάγκη.

Η υπουργός Υγείας, Nadine Dorries, ανακοίνωσε τον νόμο τον περασμένο μήνα μετά από μια σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα «πρόσωπο στο Instagram».

Η αλλαγή έρχεται αφού οι βουλευτές είπαν ότι η "πλήρης απουσία" ρύθμισης των θεραπειών ομορφιάς όπως το μπότοξ και τα fillers θέτει το κοινό σε κίνδυνο - και "η διατήρηση του status quo δεν είναι επιλογή".

Υπήρχε παντελής έλλειψη νομικού πλαισίου προτύπων γύρω από τις μη χειρουργικές αισθητικές θεραπείες, το οποίο έθεσε τους καταναλωτές σε κίνδυνο και υπονόμευσε την ικανότητα της βιομηχανίας να αναπτυχθεί, όπως διαπίστωσε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πηγή: Guardian