Τα «μυστικά» για να αποκτήσετε λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα

Με τα σωστά βήματα και τη σωστή τεχνική μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας να φαίνεται καλύτερο από ποτέ 

Συμφωνούμε ότι το πλύσιμο του προσώπου είναι μια βαρετή αλλά απαραίτητη εργασία στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας;

Απλώνουμε το αγαπημένο μας καθαριστικό στο πρόσωπό, ξεπλένουμε και κοιμόμαστε με την ελπίδα για λεία, λαμπερή επιδερμίδα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο απλό. Για παράδειγμα, ακόμη και η θερμοκρασία του νερού θα μπορούσε να βλάψει την επιδερμίδα μας. Τα σωστά βήματα και η σωστή τεχνική μπορεί να βοηθήσει το δέρμα μας να φαίνεται καλύτερο από ποτέ.

Παρακάτω, ακολουθούν μερικές από συμβουλές καθαρισμού για πιο λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα.

  • Κάνε ντεμακιγιάζ πριν κάνεις καθαρισμό

Πριν κάνεις καθαρισμό, φρόντισε να απαλλαγείς από το επίμονο μακιγιάζ της ημέρας. Χρησιμοποίησε μαντηλάκια που δεν περιέχουν αλκοόλ για να αποφύγεις την αφυδάτωση και τον ερεθισμό και συνέχισε με μερικές σταγόνες τόνερ για να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το μακιγιάζ. Μετά ακολούθησε τα συνηθισμένα βήματα καθαρισμού.

  • Μάθε πότε πρέπει να κάνεις διπλό καθαρισμό

Ο διπλός καθαρισμός είναι μια τεχνική που κάνει ακριβώς αυτό που λέει: πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές. Είναι η ραχοκοκαλιά της κορεατικής ρουτίνας ομορφιάς και μπορεί να γίνει είτε με ένα καθαριστικό με λάδι ακολουθούμενο από ένα ήπιο καθαριστικό ή με ένα απαλό καθαριστικό κι ένα απολεπιστικό ή καθαριστικό που δημιουργεί αφρό. Το όφελος από τη χρήση καθαριστικών με βάση το λάδι είναι ότι είναι εξαιρετικά στο να διαλύουν το μακιγιάζ, επομένως η διαδικασία δύο βημάτων για τον καθαρισμό του προσώπου σου μπορεί να είναι ιδανική αν φοράς βάση ή πιο βαρύ μακιγιάζ.

  • Η θερμοκρασία έχει σημασία

Μείνει στο κρύο έως χλιαρό νερό για να προστατέψεις το δέρμα σου. Το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια και μπορεί να αφήσει το δέρμα στεγνό και αφυδατωμένο. Το πολύ ζεστό νερό επίσης μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις ακμής, εξάρσεις και ερεθισμό του δέρματος. Προτίμησε χλιαρό ή κρύο.

  • Μέτρα τον χρόνο σου 

Εάν ξεπλύνες το δέρμα σας για λίγα λεπτά, σταμάτησε αυτήν την κακή συνήθεια το συντομότερο δυνατόν. Δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα – το πολύ ένα λεπτό, οπότε μην το παρακάνεις.

  • Ταμπονάρισε και μην τρίβεις την επιδερμίδα σου

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα ή πετσέτα και θυμήσου να στεγνώσεις ταμποναριστά.

  • Μην το παρακάνεις με την απολέπιση

Μην κάνεις απολέπιση καθημερινά. Ειδικά οι κανονικοί προς ξηροί τύποι δέρματος πρέπει να κάνουν απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα προκειμένου να απαλλαγούν από τα νεκτά κύτταρα και τους ρύπους.

  • Μην πλένεις το πρόσωπό σου περισσότερες από δύο φορές την ημέρα

Αν και ο αριθμός των φορών που πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου καθημερινά εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, απόφυγε τον καθαρισμό περισσότερο από δύο φορές την ημέρα για να αποτρέψεις την αφυδάτωση. Για όσους έχουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, το πλύσιμο μία φορά την ημέρα το βράδυ είναι πιθανό να αρκεί, ενώ για το λιπαρό δέρμα, το πλύσιμο δύο φορές την ημέρα είναι ιδανικό.

  • Ενυδατώστε μετά το πλύσιμο του προσώπου σας

Μην παραλείπεις την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου με ενυδατική κρέμα, πρωί και βράδυ. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς ένα απαλό καθαριστικό, το πρωί χρειάζεσαι μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας και το βράδυ χρησιμοποίησε μια πιο βαριά ενυδατική κρέμα.

Πηγή: Savoir Ville