Saint Laurent: Παρουσίασε την ανδρική κολεξιόν του στο ανακαινισμένο Bourse de Commerce στο Παρίσι – Δείτε video

«Η τέχνη και ο Saint Laurent είναι από την αρχή... «συνεργοί»

Το 2017, ο François Pinault, ιδρυτής του ομίλου Kering στον οποίο ανήκει το Bourse de Commerce, παρήγγειλε στον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tandao Ando να το ανακαινίσει για να εκθέσει την περίπου 5.000 έργων τέχνης συλλογή του.

Προσφάτως, ο οίκος μόδας Saint Laurent - ανήκει στον όμιλο Kering - παρουσίασε εκεί την πρώτη ανδρική κολεξιόν του στο Παρίσι υπό τον τωρινό διευθυντή δημιουργικού Anthony Vaccarello. 

H ανδρική κολεξιόν του Saint Laurent

Στη ροτόντα, μια συνεχόμενη ροή καθισμάτων υπό τη μορφή ενός αρθρωτού με μαύρο δέρμα, «φιδογύριζε» γύρω από την εσωτερική περίμετρο του πλάτους 29 μέτρων και ύψους εννέα μέτρων κυλινδρικού χώρου, με τοίχους από σκυρόδεμα, που έχει δημιουργήσει ο Ando. Ένας σε απόχρωση πέτρας τάπητας κάλυπτε το δάπεδο όπου έγινε το ντεφιλέ.

Αμυδρός ο φωτισμός από προβολείς, τοποθετημένους στον τοίχο πίσω από τη μοναδική σειρά καθισμάτων, ενώ ένα πιάνο με ουρά ήταν στο κέντρο, κάτω από τη νωπογραφία του 19ου αιώνα που κοσμεί την οροφή της ροτόντας.

«Η τέχνη και ο Saint Laurent είναι από την αρχή συνεργοί και αυτό κάνει τη ρηξικέλευθη δομή-μέσα-σε-δομή του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tandao Ando να είναι φυσικό σκηνικό για την περιεκτική και ευχάριστη παρουσίαση της αποψινής βραδιάς», ανέφερε στις σημειώσεις του show, ο οίκος.

Πηγή: skai.gr
TAGS: μόδα