«Σουρεαλιστικές» τουαλέτες από τον οίκο «Viktor & Rolf» - Δείτε video

Τα μοντέλα παρουσίασαν τουαλέτες, οι οποίες ήταν στραμμένες προς διάφορες κατευθύνσεις, για να δημιουργήσουν μη συμβατικές σιλουέτες

«Σουρεαλιστικές» τουαλέτες, οι οποίες σχημάτιζαν σιλουέτες ανάποδες ή στραμμένες στο πλάι, παρουσίασε στην κολεξιόν του SS23 ο ολλανδικός οίκος μόδας Viktor & Rolf στο show που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Intercontinental Le Grand, ιστορικό τοπόσημο του Παρισιού (άνοιξε το 1862). Με επωνυμία «Late Stage Capitalism Waltz», ο οίκος δημιούργησε την κολεξιόν από 18 τουαλέτες, κυρίως από τούλι, με πρόθεση να ανακαλέσει στη μνήμη τη «χρυσή εποχή» της υψηλής μόδας στα μέσα του 20ού αιώνα.

Τα μοντέλα παρουσίασαν τουαλέτες, οι οποίες ήταν στραμμένες προς διάφορες κατευθύνσεις, για να δημιουργήσουν μη συμβατικές σιλουέτες. «Το φόρεμα, ενώ διατηρεί το εξιδανικευμένο σχήμα του, ανταγωνίζεται το σώμα, αποστασιοποιείται και απελευθερώνεται από αυτό, με έναν σουρεαλιστικό τρόπο», είπαν από τον οίκο.

Για τα παστέλ χρώματα των φορεμάτων, ο οίκος εμπνεύστηκε από τα έργα των Γάλλων ζωγράφων του 18ου αιώνα François Boucher και Antoine Watteau, ενώ τα κρύσταλλα Swarovski που κοσμούσαν πολλές από τις τουαλέτες ήθελαν να είναι απόηχος των βραδυνών εμφανίσεων των μέσων του προηγούμενου αιώνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf)

«Είναι μια παράλογη εκδοχή μιας στερεότυπης τουαλέτας υψηλής ραπτικής για τον 21ο αιώνα» υπογράμμισαν από τον Viktor & Rolf. «Τα όνειρα είναι, όμως, απατηλά. Το οικείο γίνεται παράξενο καθώς το κοινότοπο μεταμορφώνεται σε παράδοξο και το αντίστροφο», πρόσθεσαν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dezeen (@dezeen)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: μόδα