Η UEFA αρνήθηκε τη φωταγώγηση του σταδίου του Μονάχου στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι η UEFA αρνήθηκε τη φωταγώγηση του σταδίου του Μονάχου στα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ αύριο, Τετάρτη, για τον αγώνα του ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουγγαρία στο πλαίσιο του Euro. 

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο είχε χαρακτηρίσει χθες, Δευτέρα, "επικίνδυνη" την πρόταση των αρχών πόλης που στρέφεται ουσιαστικά κατά του νόμου για την ομοφυλοφιλία που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του κόμματος του Βίκτορ Ορμπάν.

Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον, εξέφρασε λύπη για την άρνηση της UEFA."Λυπάμαι για την απόφαση αυτή, πιστεύω πως θα ήταν ένα πολύ ισχυρό σύμβολο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Είναι κάτι παραπάνω από ένα πολιτικό μήνυμα, είναι ένα μήνυμα για τις βαθιές αξίες", είπε ο Κλεμάν Μπον κατά την άφιξή του για τη σύνοδο των Ευρωπαίων ομολόγων του στο Λουξεμβούργο. Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε "την πολύ ισχυρή ανησυχία της Γαλλίας" για τον νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr