Είναι οι αντλίες θερμότητας ο πιο αποδοτικός και οικονομικός τρόπος θέρμανσης;

Με τις εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας να τρέχουν και με τα δεδομένα να μεταβάλλονται καθημερινά, ίσως και από ώρα σε ώρα, είναι λογικό όλοι να ψάχνουν μια – όσο το δυνατό πιο συμφέρουσα- λύση προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν οικονομικό, σύγχρονο αλλά πάνω από όλα αποδοτικό τρόπο θέρμανσης.

Η ανάγκη για το Green Thinking
Σε συνδυασμό με τις συνεχείς εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας όμως, υπάρχει πάντα και η ανάγκη για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Δεδομένο που πρέπει να μας ωθεί να υιοθετήσουμε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, οι οποίοι είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και θα μας αποφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Τι είναι οι Αντλίες Θέρμανσης 
Αρκετός κόσμος δε γνωρίζει τι είναι οι αντλίες θερμότητας, καθώς πρόκειται για ένα νεοφερμένο τρόπο που εξασφαλίζει έναν τρόπο οικονομικής θέρμανσης. Οι Αντλίες Θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες θέρμανσης κάθε τύπου κατοικίας και αποτελούν μια μακροχρόνια επένδυση με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα. 

Η εγκατάσταση 
Οι Αντλίες Θερμότητας μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και γρήγορα σε κάθε τύπο σπιτιού, σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια και επίσης να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα. Σπίτια που έχουν σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης αλλά και σπίτια με σώματα Fan Coils, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν  και σε κεντρικά συστήματα θέρμανσης.


Η λειτουργία
Η λειτουργία τους μπορεί να συνδυαστεί και με ηλιακό θερμοσίφωνα ελαχιστοποιώντας το κόστος για ζεστό νερό χρήσης καθώς και με φωτοβολταϊκά συστήματα, για μηδενισμό του κόστους θέρμανσης.

Ό,τι πιο Green για θερμότητα
Οι Αντλίες Θερμότητας είναι το φιλικότερο προς το περιβάλλον σύστημα θέρμανσης αφού μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

Συγκριτικά

  • Σε σχέση με τον λέβητα πετρελαίου και αερίου, έχει τον καλύτερο βαθμό απόδοσης καθώς η 1 kWh ενέργειας μετατρέπεται σε 3 έως 5 kWh θέρμανσης ενώ η 1 kWh πετρελαίου μετατρέπεται σε 0,8 kWh θέρμανσης.
  • Επιπλέον, ενώ το πετρέλαιο και το  φυσικό αέριο είναι γαιάνθρακες, η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από την αντλία θερμότητας παράγεται από ένα μίγμα καυσίμων, το οποίο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς το 2021 το 41,5%* της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα παράχθηκε  από ΑΠΕ.

*Μίγμα Παραγωγής  της Χώρας για το 2021  : ΔΑΠΕΕΠ

Ο ρόλος της ΔΕΗ 
Η ΔΕΗ, κατανοώντας την ανάγκη για βιώσιμες, εξατομικευμένες εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους προσφέρει το ΔΕΗ myEnergy HeatPump

Τι είναι το ΔΕΗ myEnergy HeatPump. 
Είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση με εξειδικευμένη συμβουλευτική, 500€ επιβράβευση για την αγορά Αντλίας Θερμότητας με προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ και πράσινο ρεύμα επιλέγοντας την πρόσθετη  υπηρεσία Green Pass.

Που θα το βρείτε 
Μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής που μπορείτε να βρείτε στο https://heatpumps.dei.gr, θα βρείτε πληροφορίες για τον τύπο αντλίας θερμότητας που ταιριάζει στις ανάγκες του σπιτιού σας καθώς και για τα αναμενόμενα οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα έχετε από την εγκατάστασή της. 
Μάθετε περισσότερα για το καλύτερο σύστημα θέρμανσης για το δικό σας σπίτι και πώς μπορείτε να το αποκτήσετε στο https://heatpumps.dei.gr
 

Πηγή: skai.gr