Η φωτογραφία ενός γορίλα με φλογερά πορτοκαλί μάτια ξεχώρισε στα Βραβεία Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Αφρικής

Το ετήσιο βραβείο, το οποίο εγκαινιάστηκε από το Ίδρυμα Άγριας Ζωής της Αφρικής (AWF) το 2021, πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο πρόεδρο της Τανζανίας

Η εικόνα ενός σκεπτόμενου γορίλα με φλογερά πορτοκαλί μάτια κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο, στα Βραβεία Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Αφρικής «Benjamin Mkapa 2022».
Τραβηγμένη από τη φωτογράφο Michelle Kranz, με έδρα τις ΗΠΑ, η φωτογραφία βραβεύτηκε για την αποτύπωση της συγκίνησης του γορίλα, κατά τη διάρκεια τελετής στο Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι στην πρωτεύουσα της Κένυας.

Το ετήσιο βραβείο, το οποίο εγκαινιάστηκε από το Ίδρυμα Άγριας Ζωής της Αφρικής (AWF) το 2021, πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο πρόεδρο της Τανζανίας, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του στην εκπαίδευση,  για τη διατήρηση της φύσης στην Αφρική και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του AWF. Στόχος του είναι όχι μόνο να αναδείξει το έργο των φωτογράφων, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την αφρικανική άγρια ζωή παγκοσμίως.

«Ελπίζουμε να ‘’ταξιδέψουμε’’ την Αφρική στον κόσμο και να μεταφέρουμε την αφρικανική κληρονομιά στην υπόλοιπη Αφρική», δήλωσε ο Kaddu Sebunya, διευθύνων σύμβουλος του AWF.

Πρόσθεσε ότι εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι οι συμμετοχές στον διαγωνισμό έχουν αυξηθεί, με σχεδόν 10.000 συμμετοχές από περίπου 60 χώρες. 

Φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό: 

Φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό

Φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό

Φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό

Φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό

Πηγή: skai.gr