Ολοκληρώνεται η διαδρομή της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας για το κλίμα «Running Out of Time» στην Ελλάδα - Συνέχεια στην Κύπρο

Η Δόμνα Μιχαηλίδου συμμετείχε στην σκυταλοδρομία από το Παναθηναϊκό Στάδιο μέχρι την Ακρόπολη.

Ολοκληρώνεται σήμερα το ταξίδι της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας «Running Out of Time» στην Ελλάδα μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την Αίγυπτο όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27.

Ξεκινώντας από την Γλασκόβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time έφτασε στην χώρα μας στις 24 Οκτωβρίου από τη Μεγάλη Πρέσπα και κάλυψε διαδρομή 750 χιλιομέτρων.

Διαβάστε σχετικά: Από Δομοκό, Λαμία και Ανθήλη πέρασε η σκυταλοδρομία για το κλίμα Running out of time

Σήμερα νωρίς το πρωί βρέθηκε στο Φράγμα Μαραθώνα, όπου αθλητές και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσαν για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των πυρκαγιών. Ακολουθώντας την μαραθώνια διαδρομή έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου έγινε αλλαγή της σκυτάλης παρουσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Λυκείου των Ελληνίδων.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ακρόπολη. Εκεί, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι περίμεναν τους δρομείς, μαθητές από πέντε σχολεία της Αθήνας που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης Οικολογικά Σχολεία, Μαθαίνω για τα Δάση, και Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον. Με χαρτόνια και πλακάτ στα χέρια όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σώστε τον Πλανήτη, δεν έχουμε άλλο σπίτι», «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ», «Προστατέψτε το σπίτι μου», έστειλαν το δικό τους μήνυμα ότι «το μέλλον του πλανήτη είναι και δικό τους μέλλον».

Για μια διεθνή προσπάθεια που σκοπεύει στην επαγρύπνηση και στην αφύπνιση όλων μας για τα ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον έκανε λόγο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που συμμετείχε στην σκυταλοδρομία από το Παναθηναϊκό Στάδιο μέχρι την Ακρόπολη.

Στην Ακρόπολη βρίσκονταν και μαθητές της πέμπτης τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας όπου συμμετέχουν στη δράση για το κλίμα και στα σχολεία για το κλίμα.

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας «Running Out of Time» στην Ελλάδα είναι η Μαρίνα Φλοίσβου.

Οι δρομείς της 7 χιλιομέτρων διαδρομής περίμεναν μπροστά από το Ηρώδειο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι να τους παραδώσουν την σκυτάλη οι συμμετέχοντες που έρχονταν από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Φτάνοντας στην Μαρίνα Φλοίσβου πολιτική ηγεσία, πρέσβεις, ιστιοπλόοι Ολυμπιονίκες, και πλήθος κοινού θα παραδώσουν τη σκυτάλη στο ιστιοπλοϊκό σκάφος ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ, που θα τη μεταφέρει στην Κύπρο, συνοδεία του Διευθυντή του FEE, Daniel Schaffe.

Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Η σκυταλοδρομία έχει ήδη διασχίσει 10 χώρες, με σημαντικούς σταθμούς τον διάπλου της Μάγχης και τις τελετές στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στην έδρα της UNFCCC, στη Βόννη της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ