«Yellowstone»: Μετά την επιτυχία της σειράς η πολιτεία του Τέξας σκέφτεται να γίνει... «φορολογικός παράδεισος»

Το 2022, η βιομηχανία του θεάματος διοχέτευσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις οικονομίες του Νέου Μεξικού, της Λουιζιάνας και της Οκλαχόμας

Η πολιτεία του Τέξας επιδιώκει να εισάγει νέα φορολογικά οφέλη για τους δημιουργούς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών χάρη, εν μέρει, στην επιτυχία της σειράς «Yellowstone» του Τέιλορ Σέρινταν.

Η δραματική σειρά γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ γυρίστηκε στη μικρή πόλη Βίνας του Τέξας, δίνοντας ζωτικής σημασίας ώθηση στην τοπική οικονομία.

Ωστόσο, πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που διαδραματίζονται στο Τέξας δεν γυρίζονται στην πραγματικότητα εκεί επειδή οι γύρω πολιτείες προσφέρουν πιο ελκυστικά φορολογικά κίνητρα στους παραγωγούς.

Το 2022, η βιομηχανία του θεάματος διοχέτευσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις οικονομίες του Νέου Μεξικού, της Λουιζιάνας και της Οκλαχόμας, σύμφωνα με το THR, μεγάλο μέρος των οποίων δαπανήθηκε σε σειρές ή ταινίες που διαδραματίζονται στο Τέξας.

Οι τρεις πολιτείες έχουν παρόμοιο φυσικό περιβάλλον με το Τέξας, αλλά με πιο ελκυστικά φορολογικά κίνητρα.

Εάν το νέο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας του Τέξας στις 7 Μαρτίου, εγκριθεί, ταινίες και σειρές θα είναι επιλέξιμες για εκπτώσεις φόρου 30% έως 42,5% για τις ενδοπολιτειακές δαπάνες.

Tον Φεβρουάριο, ο αντικυβερνήτης του Τέξας, Νταν Πάτρικ, δήλωσε ότι «στόχος του είναι ο Τέιλορ Σέρινταν να μεταφέρει όλη την τηλεοπτική και κινηματογραφική του παραγωγή στο Τέξας».

Πηγή: skai.gr
TAGS: Σειρά